Dolar 32,4786
%0.31
Euro 34,7012
%0.33
Altın 2.406,840
%1.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Çekilin yolumuzdan'

Belirli bir yaşa gelmiş bilgi ve deneyim sahibi emektar partililere, yakışıksız söylemleriyle “Çekilin yolumuzdan” diyerek, siyasete başlayalar, İzmir’deki CHP İlçe ve İl Kongreleri öncesinde yine boy göstermiştir.
Politikada yeni olmanın enerjisini nasıl inkar etmek doğru değilse; bilgili ve deneyimli partililerin de yıllanmış bir şarap gibi değerli olduğu asla unutulmamalı.
Onlara, vefa duygusu, sevgi ve saygı gösterilmesi gerekirken, eski ve deneyimli olmaları suçmuş gibi aleyhlerinde algı yaratmaya kalkışmak çirkin siyasettir. 
Kimse, partisi adına seçildiği görevleri sürdürürken, dürüstlüğün sembolü olmuş politikacıların bilgi ve deneyimlerini bir kenara iterek, kahrolası bir kıskançlığın tuzağına düşmemelidir.
Bu deneyimli politikacılar, fizik ve kimya biliminde var olan madde gibidir. Madde nasıl yok edilemiyorsa, onları da siyaset arenasından silemezsiniz, yok edemezsiniz.
Her kim olursak olalım; siyasete soyunurken her şeyden önce gönlümüzde sevgi bahçesi oluşturmalıyız. Gönüllerdeki bu sevgi bahçesi, insanı toplum içinde yüceltir. Umutlarını geleceğe taşır.   
Sözünü ettiğimiz bu yeni politikacıların, “Çekilin yolumuzdan.” Dediklerinden biri de, İzmir’in kırk yıllık deneyimli siyasetçisi Av. Rıfat Özer’dir.
1964’den beri Karşıyaka’da yaşayan Rıfat Özer, bir süre Tunceli’de hakimlik yaptıktan sonra 1972 yılından beri İzmir’de avukatlık mesleğini sürdürmektedir. 1972’de CHP üye olan Rıfat Özer, yedi dönem Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bir dönem İzmir CHP Merkez İlçe ve Karşıyaka İlçe Başkanlığı da yapan Rıfat Özer, kurucusu olduğu Karşıyaka Kent konseyi’nin de yaklaşık 10 yıl başkanlığını üstlendi. 
Mevlana’nın, “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.” Sözünü kendisine ilke edinen  Rıfat Özer, siyasi yaşamında eğilip bükülmeden daima dik durmuştur. Kalbi ile sözü hep bir olmuştur. Siyasi ikbal için hiçbir koşulda taviz vermemiştir. Düşüncelerini, evirip çevirmeden doğrudan söyleyebilen bir siyaset adamıdır.
İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Meclislerinde yıllarca CHP Gurup Başkanvekilliği de yapan Rıfat Özer, Belediye Meclislerinde İzmir’in ve Karşıyaka’nın sorunlarına düşünceleri ve söylemleriyle önemli katkıları olmuştur.
Sözün özü:
Rıfat özer, politikaya yeni girenlerin öyle, “Çekilin yolumuzdan.” Diyebileceği siyaset adamların biri değildir. Kırk yıllık siyasi tecrübesi ve birikimiyle CHP’nin İzmir’deki temel taşlarından biridir.