Dolar 32,4856
%0.33
Euro 34,6901
%0.3
Altın 2.406,310
%1.1
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP İZMİR İL KONGRESİ VE 2019 RÜYALARI

CHP İzmir İl örgütü büyük bir heyecan içinde önümüzdeki Pazar günü Celal Atik Spor Salonundaki İl kongresine odaklandı.

Ne yazık ki, CHP’de daha önceki yıllarda izleye izleye bıktığımız, kanıksadığımız film, birkaç yıl aradan sonra yeniden geriye sarılarak vizyona girdi; değişen bir şey yok. Bildiğimiz senaryo yeniden gösterimde
Kongre sürecinde son birkaç günkü gelişmeler gösteriyor ki, 2019 rüyasının tutsağı olmuş kimi siyasetçilerin hırsları, eylemleri, CHP’nin ilkelerini yerlerde süründürüyor.

Bir tarafta, yine her seçimde olduğu gibi uzunca bir görünmezlikten sonra ortaya çıkarak arz-ı endam eden kimi bildik adaylar.

Bir tarafta yine üçer-beşer kişilik yazıhane buluşmaları, ardı arkası kesilmeyen toplantılar ve gına getiren açıklamalar… demeçler, demeçler.
Bir tarafta yine geleceğe umutla bakan aydınlık yüzlü gencecik idealist siyasetçilerin, parti içine çöreklenmiş, köhnemiş statükoya karşı idealist duruşları; umutsuz direnişleri.

Bir tarafta yine “Mevzubahis kişisel ikbal ise gerisi teferruattır” mantalitesiyle siyaset yapanların güç gösterileri.

Bir tarafta yine İl kongresinde özgür iradeleriyle oy kullanmanın heyecanını yaşayan delegelerin oylarını, 2019 rüyaları için ipotek altına almak isteyenler.

Bir tarafta yine CHP’nin kuruluş ve tarihsel ideolojisini umursamayan ve ülkenin geleceği için CHP’yi umut gören milyonların hayallerini yıktığının farkına olmayan siyaset bezirganları.

Sözün özü:
Dileğimiz, Pazar günkü CHP İzmir İl kongresinde parti içinde etkin, siyasi yönü belirsiz, kimi entelektüel orijinli politikacıların prangası kırılıp bir kenara atılmasıdır.