Dolar 32,3580
%-0.38
Euro 34,7747
%-0.09
Altın 2.401,370
%-0.88
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İsmail Cem'i özlemek

28 Eylül 1986’da İzmir 2.Bölge’de yapılan milletvekili ara seçimde SODEP Genel Başkanı Sayın Erdal İnönü partisinin adayı olmuştu.
Seçim öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İnönü, bir gününü Bergama’nın Kozak Yaylasındaki köylere ayırmıştı. Seçim çalışmasına sabah erkenden başlamıştık. Her gittiğimiz köyde İnönü büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılanıyordu. 
Bu seçim çalışmasına eski TRT Genel müdürü Sayın İsmail Cem de ka-tılmıştı. Kendisiyle bütün gün aynı otomobilde köyleri ziyaret ettik. Ayağındaki kot pantolonu ve mavi gömleği ile Amerikalı ünlü aktör Clean Esttinvood kadar yakışıklıydı. Ağırbaşlı, alçak gönüllü ve beye-fendi kişiliği ile ziyaret ettiğimiz köylerde gençlerin, daha çok genç kız-ların ve kadınların büyük ilgisini çekiyordu. Kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen herkesin isteğini gülen yüzü ve olağanüstü hoşgörü-süyle yerine getirmeye çalıştı.  
TRT Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Dışişleri bakanlıkları yapan Sayın İsmail Cem’le bütün gün kendisiyle birlikte olmak benim için müthiş bir anı olmuştu.
Daha sonraki yıllarda, bu büyük siyaset ve devlet adamına sahip çıkıl-madı. Değerini bilinmedi. Yok olup gitmesine göz yumuldu.
Herkesin, kolayca anlayabileceği bir üslupla yazdığı, “Türkiye’de Geri Kalmışlığın Tarihi” adlı eseri politikacıların vazgeçemediği başucu kitabı olmuştu.
Sözün özü:
Kişilikli, ilkeli politikacılığının yanında her yönüyle de mükemmel bir insan olan Sayın İsmail Cem, vefasız, acımasız, ikiyüzlü siyasete dire-nemedi ve genç denilecek yaşta yaşama veda etti.