Dolar 32,4528
%-0.1
Euro 34,7909
%-0.52
Altın 2.439,730
%0.14
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

İlk seçimde milletvekili olur

1997’lerde, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında zaman zaman, CHP’ye ağır eleştirilerde bulunan ANAP Gurup Başkanvekili Sayın Canan Arıtman, bir gün, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP gurup odasına çıkıp geldi. “Ben artık CHP’liyim” dedi. İnanmamıştık. Şaka yapıyor sandık.
 
Meğer doğruymuş. CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, kendisini partinin genel merkezinde CHP’ye üye yapmış. “Hayırlısı olsun” dedik.
Başbakanlığı döneminde, “Efendim geçmişte dediklerinizin bugün tersini söylüyorsunuz” diye kendisini eleştiren bir gazeteciye, “Dün dündür, bu gün bu gündür” diye cevap veren Sayın Demirel haklıymış. 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu Başkanı DYP’li Sayın Sezgin Çubukçu, Sayın Canan Arıtman’ın CHP’deki siyasi geleceğini kastederek, “Hüseyin Bey, Sayın Canan Arıtman sizde ne olur'” diye sorunca, hiç tereddüt etmeden cevap verdim,
“İlk seçimde CHP’den milletvekili olur.”
 
1999 Milletvekili Seçimleri CHP’de yapılan ön seçimde, sürpriz bir başarı göstererek İzmir 2. Bölgenin 2. sırasına yerleşen Sayın Canan Arıtman, 1999 seçimlerinde CHP baraj altında kalınca milletvekili seçilememişti.
 
Daha sonra 2002 ve 2007’de CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’ın lütfüne mazhar oldu! İki kez üst üste CHP İzmir milletvekili seçilerek beni yanıltmadı. 
 
Ne yazık ki! Dünden bugüne, CHP’de değişen bir şey yok. 2015 milletvekili seçimleri için güya, ön seçim yapıldı. CHP’nin İzmir 2. bölgede kazandığı 6 milletvekilinden 4’ü kontenjan.
Bu mu yere göğe sığdırılamayan ön seçim böbürlenmesi'
 
Bir tarafta, daha önce sövüp saydığı CHP’ye iki gün önce gelip, üçüncü gün milletvekili olanlar, bir tarafta, kişiliğinden, ilkelerinden ödün vermeden, ömrünü, partisine adayanların yüzüne bile bakılmadığı bir siyaset anlayışı.
Sözün özü:   
1990’lı yıllardan sonra CHP’nin başına musallat olan bu kontenjan milletvekilliği illeti! Sürüp gittikçe, aslan sosyal demokratlar! “Neden iktidar olamıyoru? Diye daha çok dövünür!