Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Ön seçim delegelerinin onuru


Bir genel seçim daha yaklaşırken, CHP’de ön seçim tartışması olanca hızıyla devam ediyor. Örgütün delege yapısının milletvekilini belirleyecek nitelikte olmadığını öne sürenler, bu görüşlerini pervasızca dile getirmeye devam ediyorlar. 

Bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Haziran 2015’te yapılması öngörülen milletvekili genel seçimlerinde, milletvekili adaylarımızı ağırlıklı olarak hakim denetimli ön seçimle belirleyeceğiz.” sözü, hakim denetiminde geniş katılımlı ön seçim isteyenlerin yüreğine su serpse de CHP İzmir örgütü, daha önceki seçimlerinde olduğu gibi Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde de ön seçim yapılmayarak önüne konulan “Tabldot yemeği”ni yemek zorunda kalacağından korkmaktadır.
 CHP İzmir örgütü bu olasılığa karşı, uzun yıllar İzmir’de yaşamış, İzmir’in havasını solumuş, İzmir’in her karış toprağını çok iyi bilen, laik, çağdaş ve Atatürkçü bir kafa yapısına sahip İzmirli aday adaylarının yerine, daha önce İzmir’de yaşamamış, havasını solumamış, suyunu içmemiş ithal milletvekili adaylarının ve  siyasi vicdanını devre-mülk gibi kiraya vererek başka bir partiden CHP’ye  iltica edenlerin İzmir listelerini istila etmesine izin vermemelidir.

CHP İzmir örgütü, milletvekili adaylarının, hakim denetimindeki kongre ve ön seçim delegelerinin katılacağı  aday yoklamasıyla belirlenmesi için geri adım atmadan sonuna kadar direnmelidir. Kaçak güreşen pehlivanların “Hayde bre pehlivan” diye palavradan meydan okuyuşu gibi parti örgütünün terazisinde tartılmaktan korkan milletvekili adaylarına fırsat vermemelidir.

Sözün özü: Ön seçim delege yapısının sağlıksız olduğu öne sürerek, aday yoklamasının  sadece kongre delegeleriyle yapılmasının isteyenler, İzmir’deki otuz bine yakın ön seçim delegesinin onuruyla oynamakta, kişiliklerine hakaret etmektedirler.