Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

3 maymun siyaseti




Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın… 
Biri gözlerini biri kulaklarını diğeri de ağzını elleriyle kapamış  üç maymun gibi davranacaksın…Uysal çocuk olacaksın; yoksa tokadı yersin…
Bir zamanlar demokrasinin beşiği olan CHP’de partililer disiplin sopasıyla o üç maymuna benzetilmek isteniyor…
Demokrasi, bireylerin düşünceleri açıklama, eleştiri hakkını kullanma, yanlışlara karşı çıkma özgürlüğünün güvencesidir, namusudur. 
Bu özgürlüğü, üç maymun siyasetiyle engellemeye kalkışırsanız en azından demokrat değilsiniz.  
Demokrasilerde kişilerin özgürlüğü önceliklidir. Demokrasilerde,  parti örgütünü kendisine biat ettirmek isteyenlere asla izin verilmez. 
Demokrasi, yönetenlerle yönetilenlerin arasında dengeyi sağlayan bir özgürlük düzendir,  Demokraside, korkuya, karanlığa, tabuluğa yer yoktur.
CHP içinde ayan beyan tartışılan gerçekleri sopayla hapsedemezsiniz.  
Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın…uysal çocuk olacaksın; yoksa tokadı yersin. Bu siyaset anlayışının sonu mutlaka hüsrandır. Pişmanlıktır…
Hiç düşündünüz mü'  Partililer neden susmuyo? Neden eleştiriyo? Neden isyan ediyo?  
Hayatın akıp gidişinde sonu gelmeyen bir bekleyiştir umut…
1950’den beri CHP’nin iktidar olmasını bekleyenlerin, özleyenlerin  umudu gibi…
O umudun önünde, yıllar yılı rüzgar gibi savrulan yüreği yanık CHP’lilerin haklı ve masum eleştirilerine elinizdeki sopayla engel olamazsınız.
Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın. Biri gözlerini biri kulaklarını diğeri de ağzını elleriyle kapamış o, üç maymun gibi davranacaksın… Uysal çocuk olacaksın; yoksa tokadı yersin. Böyle bir siyaset anlayışı CHP’de koltuk ve makam sahibi  kişilere yakışmaz, yakışmamalı da…
Sözün özü: Elinizdeki o sopayı bir kenara atın… Avuçlarınıza kır çiçekleri gibi sevgiyi doldurun sadece… Partisinin her seçimi kaybetmesinin hüznüyle yüreği buruk partililere dostlukla, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşın. 
Kişilerin onuruna, partisinin ilkelerine zarar  vermiyorlarsa eğer,  bırakınız konuşunlar, bırakınız eleştirsinler, bırakınız isyan etsinler. Siz yine de sevgi dolu ellerinizi ellerine uzatınız, sevgi dolu yüreğinizi yüreklerine yaslayınız.