Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Ön seçim 'kula kulluğun' direnişidir

Kerem ile aslı’nın aşkı gibidir, milletvekilliğine aday olanların milletvekili olma aşkı. O efsanedeki aşk’ın gömleği gibi onların milletvekilliği sevdası, her gün kim bilir kaç kez yanıp kül olur'
CHP’li üyeler, yirmi iki yıllık bir  aradan sonra bir efsanenin gerçeğe dönüşmesi gibi kendi özgür iradeleriyle milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyecek.
29 mart 2015 Pazar günü yapılacak ön seçim, demokrasinin, özgürlüğün, bağımsızlığın en yalın halidir. Kula kulluğun direnişidir… Başkaldırışıdır,
Demokrasinin göz ardı edildiği siyasi partilerde, güçlülere biat vardır. Kapalı kapılar ardında  entrika ve yalan vardır.
Yarım yamalak da olsa CHP’deki ön seçim rüzgarı, parti içinde büyük bir heyecan yaratmıştır. CHP örgütü, üzerindeki ölü toprağını atarak özgüveni kazanmıştır. 
Milletvekili aday adayları, CHP’li üyenin oyunu isterken, ona masal değil, boş hayaller değil, yaşamın gerçeğini ve kendisini anlatmalıdır.
Bu ön seçimlerde, CHP’li  üyelerin oyunu almak, deveye hendek atlatmaktan daha zor olacaktır.  
Çünkü onun oy’u kıymetlidir, tertemizdir, yılların özlemiyle umut yüklüdür.
Her şeyden önemlisi, milletvekili aday adayları, örgütünün vereceği oy’un namusunu koruyabilecekse ondan oy istemelidir.
CHP’li bir milletvekili olmanın göz ardı edilemeyecek, feda edilemeyecek kriterlerini, milletvekili aday adayları iyi bilmelidir.
Öncelikle, sevilen, sayılan, dürüstlüğünden asla kuşku duyulmayan, temsil kabiliyeti yüksek, herkesi kucaklayan biri olmalıdır.
Verdiği sözlerin, umutların arkasında durabileceğinin güvenini vermelidir.
Yarı yolda, kulvar değiştirerek partisine  ihanet etmemeyi namus borcu gibi görmelidir.
Eğer seçilirse, ön seçimlerde kendisini destekleyenlerin değil, herkesin milletvekili olacağının sözünü vermelidir.
Sözün özü: 29 Mart 2015 Pazar günü CHP’de yapılacak ön seçimi, bir demokrasi şenliğine dönüştürmeleri için tüm milletvekili aday adaylarına başarılar dilerim.