Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Dağ fare doğurdu'


CHP İl Başkanlığının düzenlediği, “Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimin ardından İzmir ve Türkiye” konulu panel, CHP’de  ulusal ve yerel basında beklenen ilgiyi görmemiş ve dağ doğura doğura fare doğurmuştur.  
Bu nafile panelin özetine gelince, konuşmacı olarak panele davet edilen akademisyen entellerin ütopik düşünce geleneğinden gelen kanıksanmış  politik teorileri, inandırıcılığını yitirmiş bilimsel verileri ve laf.. laf… laf… Hepsi bu.
Hiç biri, CHP’nin, köklerinden koparılarak, büyük kentlerdeki liberal, eğitimli, varlıklı ve elit kesimlerinin  seçkinci partisine nasıl dönüştürüldüğünü anlatmamıştır.
Hiç biri, 1980 darbesinden sonra üretim sonucu elde edilen artık değerin, bütünüyle kişilerin ve sermaye sınıfının eline geçerken CHP’nin buna  direnç gösterememesi, engellemek için etkili politikalar üretememesi yüzünden  kırk yıldır girdiği bütün milletvekili genel seçimlerini kaybettiğini söylememiştir.
Hiç biri,  1980 darbesinden sonra işçi sendikalarının, çiftçi ve sivil toplum örgütlerinin CHP’den desteğini çekmesine, CHP’nin sosyal demokrat ilkelerinden sapmasının, kökleri olan bu örgütlere sırt çevirmesinin neden olduğunu söylememiştir.
Hiç biri, gelişmiş ülkelerdeki sosyal hakların, insanca yaşam düzeyi sağlayan ücret düzeninin, sosyal demokrat partilerin öncülüğünde işçi sendikalarının, çiftçi ve sivil toplum örgütlerinin, sermaye sınıfına karşı kendi güçlerini ortaya koymasıyla elde edildiğini söylememiştir.
Hiç biri, işçi sendikalarının 1961 Anayasası ile elde ettiği sendikal hakları, 1980 darbesinden sonra sermaye sınıfının güdümüne giren iktidarlar tarafından teker teker tırpanlanırken CHP’nin neden karşı koyamadığını söylememiştir. 
Panele davet edilen milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları,  il  yöneticileri, il disiplin kurulu üyeleri, Büyükşehir belediye meclis üyeleri ve eski il başkanlarına öncelikle söz verilmesi gerekirken hiç birine söz verilmemesinin nedeni nedi? Yerel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan hataların ortaya serilmesinden mi korkuldu'
Sayın il başkanının ise  paneli açış konuşmasında İzmir’deki 30 ilçeden 22 ilçeyi CHP’li başkanların kazandığını söylerken,  CHP’nin  8 ilçede belediye başkanlığını kaybettiğinden hiç söz etmeyerek yerel seçimlerdeki  başarısızlığı gözden kaçırmaya çalışması  şık değildi.
Sözün özü, CHP, üyelerinin üçer-beşer liralık aidatlarıyla lüks otellerde burjuva kültürünün özentisiyle düzenlediği bu tür pahalı  panellere son vermeli ve sosyal demokrasinin ilkeleriyle bağdaşmayan söylemlerden vazgeçerek, adaletsiz ekonomi düzeninden en büyük darbeyi yiyen, sendikal ve siyasal örgütlenmeleri baskı altına alınan işçi sınıfına, sivil toplum örgütlerine kapılarını sonuna kadar açmalı, 1980 öncesinde olduğu gibi onlarla yeniden kucaklaşmalıdır.