Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP'nin amiral gemisinde örgüt ayakta

Olağanüstü  kongre isteyen delegeler, demokratik katılımcılığın ilkesinden, siyaset bezirganların  talimatıyla geri adım atmayan,  parti örgütü içindeki bireylerin, konumu ne olursa olsun değer yargılarına saygı gösteren,  dürüstlüğü ve siyasi ahlakı kendine ilke edinen, yalakalığa, yandaşlığa, adam kayırmacılığa asla  prim vermeyen, politik söylemleriyle tutarlı, partililer arasında ayrımcılık yapmayan, karşısındakini küçümsemeden dinlemesini bilen,  partililer arasında birlik, beraberlik  duygusunu aşılayan, kendisini özellikli, vazgeçilmez bir siyaset adamı gibi görmeyen  bir ilçe başkanı istiyor 
Kongre isteyen delegeler, son yerel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde, Atatürk Devrimlerinin ve laik Cumhuriyetin  bekçisi  Karşıyaka halkının, geleneksel sosyal demokrat oylarını, tilki kurnazlığıyla kendi başarısıymış gibi  heybesine doldurmaya çalışan  bir ilçe başkanı istemiyor.
Ne yazık ki, 28 Şubat 2013 Pazar günü yapılan olağan kongrede, siyaset baronlarının elinden tutmasıyla Karşıyaka İlçe Başkanı seçilen Sayın Ali Karaege, bilinen zikzaklı siyasi kimliği ve siyasi misyonu ile  sosyal demokrat seçmelerin “Amiral Gemisi” Karşıyaka’da CHP örgütüne yeni bir dinamizm getirememiştir.
Klişeleşmiş usullerle ve siyasi söylemlerle, halkın oyunu istemek artık inandırıcılığı yitirmiştir, çağın gerisinde kalmıştır. Oysa, oyunu istemeden önce, halka dokunmak,  güven verici ve inandırıcı yeni  söylemlerle halkın gönlüne girmek gerekiyor.
Basına verdiği son demeçle, Karşıyaka’daki sosyal demokrat seçmenlerin oyları, bir mirasyedi gibi kendi başarışıymış gibi sahiplenmeye kalkışan, Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Sayın Ali Karaege, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bürokratik çalışmaların dışında adeta kulağının üstüne yatmıştır.   
Sözün özü,  klasik ilçe başkanlığının ötesine geçemeyen Sayın Ali Karaege ve birlikteliğini yitirmiş Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu, Türkiye’deki sosyal demokratların “Amiral gemisi.” Karşıyaka’da CHP’yi temsil etmesi artık mümkün değildir.