Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Kuzeyin dört atlısı'

Kusursuz bir siyasetçinin mükemmel bir kişiliğe sahip olmasının gerekliliğine inanmışımdır hep. Yıllardır tanışık olduğum gelmiş geçmiş bir çok parti yöneticisi, milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclis üyesinin kusursuz, mükemmel birer siyasetçi olup olmadığını düşünmüşümdür hep.
Belediye başkanlığına seçildikten sonra, iddia, rivayet, söylentilere kulak asmadan, “senin dibin kara, benimkisi senden kara, demeden… halka nasıl daha iyi hizmet edilebileceği, halkın mutluluğu için neler yapabileceğinin örneklerini veren... İzmir’in kuzeyindeki, Çiğli Belediye Başkanı Sayın Hasan Aslan, Karşıyaka Belediye başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediye başkanı sayın Hasan Karadağ ve Bornova Belediye Başkanı sayın Olgun Atila… gelecek için umut vadeden, “Kuzeyin Dört Atlısı” gibi efsane olmaya aday birer belediye başkanıdır.
Uzun yıllar bekledikten sonra Çiğli Belediye başkanlığını koltuğuna oturur oturmaz önemli sorunlarla karşı karşıya kalan sayın Hasan Aslan… Belediye başkanı olmanın sorumluluğuyla kucağında bulduğu bu sorunların çözümü için gösterdiği başarı taktirle karşılanmıştır.
Cumhuriyetin, Atatürk İlke ve devrimlerinin solmayan çiçeği Karşıyaka’nın… yeni gülen yüzü sayın Hüseyin mutlu Akpınar, örgütten gelmenin avantajıyla kısa zamanda Karşıyakalıların sevgisini ve gönlünü kazanmıştır. Karşıyaka’nın modern, çağdaş bir kent olması için önemli katkılar yapmaya aday genç bir belediye başkanıdır sayın Hüseyin mutlu Akpınar.
Bayraklı’da, AKP’nin, topuyla tüfeğiyle yıkamadığı Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Hasan Karabağ’ı, yürekten kutlamak gerekir. Gitti gidiyor denilen Bayraklı’yı mağrur bir komutan gibi iktidar partisine teslim etmeyen Belediye başkanı Hasan Karabağ, ilk döneminde sıfırdan yarattığı Bayraklı Belediyesiyle yeni dönemde Bayraklı’da halkın kentsel yaşamını değiştirecek çalışmalar yapacaktır.
Geçen dönem İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde ağırbaşlılığı ile gelecek vadeden bir siyasetçi profili çizen Bornova Belediye başkanı Sayın Olgun Atila, CHP’nin, Bornova halkına sunduğu bir armağandır. Bir üniversite kenti olan Bornova halkı şimdiden Sayın Olgun Atila’ya sevgiyle kucak açmıştır.
Sözün özü, İzmir Kuzeyindeki dört metropol ilçenin belediye başkanları, Hasan Aslan, Hüseyin Mutlu Akpınar, Hasan Karabağ ve Olgun Atila, “Kuzeyin Dört Atlısı” olarak sosyal demokrat belediyeciliğin gerçek efsanesi olacaktır.