Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Vura vura büktüler bizi eğildikçe eğildik

Kalabalığın önünden can havliyle kaçıyordu… peşine ölüm takılmıştı sanki. Fazla ileriye gidemedi ense köküne yediği müthiş bir tokatla sendeleyip yüzü koyun yere kapaklandı. Arkasından yetişen kalabalık hemen üstüne çullandı… tekme sille tokat, ardı ardına iniyordu üstüne:
“Vurun… ellerini kırın keratanın!.. Yılanın başı küçükken ezilmeli…”
Kimileri dayanamayıp araya girdi:
“Yapmayın kardeşim... çocuğu öldüreceksiniz be!”
Yüzü gözü kan revan içinde kalmıştı… parçalanan gömleğinin yırtık yerlerinden görünen güneş yanığı vücudu, tekme, tokat ve yumruklardan mosmor olmuştu.
Attıkları dayak yetmiyormuş gibi…çocuğu yaka paça karakola getirenler paldır küldür karakoldan içeriye doluşunca baş komiser sinirlendi:
“Ne oluyor kardeşi? Baskın mı va? Hem bu çocuğun hali ne böyle'”
“Pide aşırdı… cezasını verdik!”
 Baş Komiser öfkelendi:
“Ulan! Cezasını verdiniz de neden buraya getirdini? Haydi çıkın dışarı… defolun.!”
Genç bir polisin  kolundan tutup bir sandalyeye oturttuğu çocuk kısık kısık ağlamaya başlayınca…   Baş komiser:
“Kes ulan! Ağlayıp, zırlamayı… yemeseydin o boku!”
Akşam güneşi batıya yönelmişti… belediye parkında bir bankın üstünde boş  gözlerle sağa sola bakınırken kollarını kaldırıp gerindi… az önce yediği dayaktan vücudunun her yeri ağrı sızı içindeydi.
Açlığın neden olduğu  buruntuyu yok etmek için iki eliyle boş midesini ezdi… buruntu bir türlü geçmiyordu. Ayağa kalktı… parkın önündeki geniş bulvara girdi. Kendini kalabalığın arasında aç aç dolaşan başı boş bir mahluk gibi hissetti.
Kaldırım kenarına yanaşan lüks bir otomobilden elinde paketlerle inen sarışın bayan gözüne ilişti… paketleri taşırken güçlük çekiyordu… usulce yanına sokuldu:
“Yardım edeyim mi abla'”
Aniden bir tükürük sağanağı tırmaladı yüzünü... parfüm kokulu… şaşırdı birden. Elinin tersiyle yüzündeki tükürükleri sildi. Kendisi bir apartmanın mermer kaplı antresine giren kadının arkasından bakınırken… aniden bir yaz yağmuru bastırdı… ortalık sırsıklam oldu… ıslanmamak için sağa sola kaçışsa da kimse ıslanmaktan kurtulamadı. Birkaç dakika içinde gelip geçen yaz yağmuru ardından apartmanların çinko oluklarından yağmur suları şarıldayarak akmaya başladı. Küçük çocuk oluklardan birine yanaştı… aç karnına kek irimsi yağmur suyundan doyasıya içti.