Dolar 32,3589
%-0.38
Euro 34,7557
%-0.14
Altın 2.392,100
%-1.26
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Delege tarlaya ekilen tohum mu'

Delege seçimleriyle CHP’de hareketli günler başladı. Her mahallede sandık kurulacak, partili üyeler, partisinin siyasi sorumluluğa katılmak için kongre ve önseçim delegelerini özgür iradeleriyle seçecek. 
CHP’li üyeler, azınlığın çoğunluğa saygı göstermesinin birinci kural olduğu parti içi demokrasiye sahip çıkmalıdır. Ay sonunda yapılacak delege seçimleri bunun için önemlin bir fırsattır.
Genel, yerel ve parti yönetimlerine aday olmayı düşünenlerin, kendisini destekleyecek kişilerden oluşan delege listelerinin kazanması için kişilikli, ilkeli, siyasi terbiye sınırları içinde mücadele edenler saygıyla karşılamalıdır
CHP’nin, yarım yamalak demokrasinin bile mumla aradığı günlere doğru yeniden sürüklenmemesi için partili üyelere büyük görev düşmektedir. 
Ancak, delege seçimleri öncesi, 7 Haziran seçimlerinden sonraki siyasi duruşuyla halka umut veren CHP’de parti içi demokrasinin umursanmadığı eski alışkanlıkların tehlike çanları çalmaya başlamıştır.
Partisinin apoletiyle seçildiği koltuk sayesinde devletten her ay yirmi iki beş yüz TL. maaş alanların, bir kenarda durması gerekirken, asgari ücretli ve emekli maaşıyla geçim zorluğu çeken yoksul partilileri gaza getirerek!, “Vatan millet Sakarya muhabbetiyle” aynı masanın etrafında, delege seçimlerinde birliktelik! ve tarafgirlik! Gösterisine girmesi abes olduğu kadar siyaseten de bir ahlaksızlıktır.
Delege seçimleri öncesi mahalle mahalle gezerek, kendi siyasi ikbali için, katılımcı politikalar yerine, sinsice gizlediği bireyselci siyaset anlayışı için, CHP’nin tarlasına delege tohumu ekmek isteyenlere de fırsat verilmemelidir. 
Nasıl, yerel ve genel seçimlerde oy kullanmak için sandığa giden vatandaşın oyunun rengine karışmak bir suç ise, siyasi partilerin parti içi seçimlerinde de partili üyelerinin oyunun rengine karışmak, değiştirmeye zorlamak bu amaçla partililerin arasına nifak sokmak partinin ilkelerine ihanettir.
Ayrıca, demokrasiyi biz kurduk demekle demokrat olunmaz. Sosyal demokratım demekle sosyal demokrat da olunmaz. Delege seçimlerinde parti içinde, mezhepçiliği, ırkçılığı ve köktenciliği körüklemek CHP’li olmanın ötesinde insan onura yakışmaz.