Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Söylüyorum, söylüyorum dinlemiyor'

26 Ağustos 1992’de on gün süreyle hak arama direnişini yapan 340 İzmir Büyükşehir Belediye işçisini yasal nedenlerle tazminatsız olarak işten çıkaran Büyükşehir Belediye Başkam Yüksel Çakmur, tüm girişimlere rağmen işten çıkardığı işçileri, yine yasal nedenleri öne sürerek geri almamakta direniyordu.
On gün işe gelmedikleri için iş yasasının ilgili maddelerine dayanılarak işten çıkarılan 340 Büyükşehir Belediye işçisi, yeniden işe alınmaları için Büyükşehir Belediye Sarayının önünde günlerce çeşitli protesto ve eylem yapmasına rağmen amacına ulaşamamıştı.
İşten çıkarılan 280 belediye işçisinin yetkililere seslerini duyurmak için İzmir’den Ankara’ya, “Ölüm Yürüyüşü”ne başladığı günlerdi Bazı temaslarda bulunmak için İzmir’e gelen SHP Genel Başkanı Erdal İnönü, Bu arada Karşıyaka SHP İlçesini ziyaret etmişti. İlçe binasında partililer tarafından coşkuyla karşılanan Erdal İnönü, partililerle samimi bir havada sohbet ederken, Büyükşehir Belediyesinin işten çıkardığı işçilerden biri söz alarak: 
“Sayın Genel Başkanım, halklı direnişimiz nedeniyle yasaya aykırı olarak işten çıkarılarak sokağa atıldık. Günlerdir çoluk çocuğumuzla perişan haldeyiz. Her geçen gün borcumuz, harcımız katlanarak artıyor. Okula giden çocuklarımızın okul masraflarını bile karşılayamaz durumdayız… Üç-beş kuruş harçlık bile veremiyoruz. Bizi tekrar işe alması için lütfen, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yüksel Çakmur’la görüşünüz.”
İşçinin sözlerini dikkatle dinleyen Sayın Erdal İnönü, o babacan ve çelebi haliyle gülümseyerek cevap verdi,
“Ne yapayım oğlum, söylüyorum, söylüyorum dinlemiyor.”