Dolar 32,5276
%0.46
Euro 34,7647
%0.51
Altın 2.406,240
%1.09
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Karşıyakalı politikacılar kış uykusunda

CHP’de Pazar günü yapılacak Karşıyaka kongresi’nin hazırlıkları, beklentilerin aksine çekişmesiz, heyecansız, inanılması güç bir sessizlik ve duyarsızlık içinde sürüyor. Ne yazık ki, hemşeri derneklerinin kongreleri bile daha heyecanlı daha hareketli.  
Üzülerek söylemek gerekir, Karşıyaka’da şimdiye kadar böylesine heyecansız bir ilçe kongresi süreci hiç yaşanmamıştır. Bu isteksizlik bu sessizlik ve duyarsızlık, Cumhuriyetin temel taşı, CHP için büyük bir tehlikedir. Dileriz, CHP, hepimizin yüreğimizi yaralayan 1999 sendromu’nu yeniden yaşamaz.
Oysa ki önceki yıllarda, CHP Karşıyaka İlçe kongrelerinde, ilçe başkanı adayları ile kendilerini destekleyen kongre delegelerinin üst üste yaptıkları toplantılardaki heyecanlı tartışmalar, parti içinde canlılık, hareketlilik getirir, örgütünün dinamizmini ortaya koyardı.
Bu kongre öncesinde, anlaşılması zor bir gelişme, CHP Karşıyaka örgütünde, belirli sayıda delegeyi temsil eden duayen siyasetçi dostlarımızın, pazar günkü kongrenin sathı maili’ni(!) aydınlık yüzlü beyefendi kişiliği ile kısa sürede parti örgütünün sevgisini kazanan Uğur Yıldırım’a, şimdilik kaydıyla, kayıtsız şartsız(!) terk ederek, kış uykusuna yatmalarıdır.
Neyse ki, parti örgütüne moral veren sevindirici gelişme ise elini, içtenlikle ve çekinmeden taşın altına koyarak, bu kongrede ilçe başkalığına aday olma yürekliliğini gösteren Uğur Yıldırım’ın özverili davranışıdır.
Sözün özü:
Kış uykusu’na yatan Karşıyakalı duayen politikacı dostlarım, beyaz bir güvercin yolluyorum size; kanatlarında umut, yüreğinde sevgi, gagasında iyi geceler öpücüğü; rahat uyuyun. 2019 yerel ve genel seçimlerine nasıl olsa daha çok var..