Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Pirus Zaferi

Pazar günü İzmir CHP İl Kongresinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, İl Başkan Adayı Alettin Yüksel’le, kol kola girerek kongre salonunda yaptığı gövde gösterisi, partinin her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğu birlik ve beraberliğin temeline dinamit döşemiştir; “Ya, biat, ya da yok olursun!”
Bu anlayışın kongrede sergilediği tavır, bir tarafın, adeta tankıyla, topuyla, tüfeğiyle ve masumiyetin kurallarını aşan çığırtkan piyadeleriyle saldırıya geçerek karşı tarafı sindirme girişimiydi.
Demokrasinin beşiği, laik cumhuriyetin kalesi İzmir’de bu ürperten, korku verici tablo, CHP’nin geleceğini karanlık dehlizlere itmiştir.
Kongre salonu, 50-60 yıldan beri iktidar olamayan bir siyasi partinin kongresinin yapıldığı kongre salonu değildi sanki. Bir futbol maçındaki taraftarların, ağza alınmayacak hakaretlerle, birbirlerinin gırtlağına sarıldığı bir arenaydı. 
Gergin konuşmasıyla kongredeki tansiyonunun yükselmesine neden olan Büyükşehir belediye başkanımızın, demokrasi geleneğine, kültürümüze aykırı tarafgirliği, kendisine umut bağlayan, seven sevmeyen herkesi derinden üzmüştür.
Siyasi hoşgörünün sınırını aşan bir destekle zafer kazanmanın sevincini yaşayanlar iyi bilsinler ki, bu zaferiniz, Pirus’unki gibi bir zaferdir. “Hiçbir kıymeti harbiyesi” yoktur.    
Eski yunan kralı Pirus, Roma’yı yenmeyi başarır. Ancak bu zaferde ordusunun büyük çoğunluğunu kaybedince, tarihe geçen şu sözünü söyler, ‘’Bir zafer daha kazanırsam tamamen biteceğim.”
Unutmayınız, bu Pirus zaferiniz, ömrünü partisine adayanların gönüllerdeki sevgiyi de umutları da alıp götürmüştür.