Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kuzeyin Şövalyesi Başkan Hasan Karabağ

Başkanlara karşı duyulan sevgi ve saygı, siyasal kültürümüzün kendine has özelliklerinden biridir. “Başkan” sözcüğünü pek severiz. Günlük yaşamımızda, her an, ya bir sivil toplum örgütünün, ya da bir belediye başkanıyla karşılaşmamız olasıdır.
Toplumsal kültürümüzde, başkanlık önemli bir algıdır; bir kez başkanlık koltuğuna oturdunuz mu, o koltuğu yıllar önce bırakmış olsanız bile o unvanı bir apolet gibi omzunuzda ömür boyu taşırsınız. Nereye gitseniz, kiminle karşılaşırsanız size hep saygıyla “Başkanım” diye hitap edilir.
Toplumumuzun farklılıklar içeren siyasi anlayışında uzlaşma değil, çatışma ön plana çıktığından, nüfusu kalabalık kentlerde belediye başkanlığı yapmanın büyük zorlukları vardır. Doğruyu, iyiyi ve güzeli ilke edinerek kendisini topluma kabul ettiren belediye başkanlarımızdan biri de Bayraklı Belediyesinin Kurucu Başkanı Hasan Karabağ’dır. 
Her türü asılsız suçlamalara, iddialara, söylentilere kulak asmadan, halkın mutluluğu için neler yapabileceğinin en güzel örneklerini veren ve sıfırdan teslim aldığı Bayraklı Belediyesini kısa zamanda tıkır tıkır, işleyen güçlü bir belediye konumuna getiren Hasan Karabağ, halkın inançlarına saygılı olmanın, insana değer vermenin, hiç ama hiçbir ayrımcılık yapmadan halkla bütünleşmeyi kendine ilke edinen ender belediye başkanlarından biridir.
Hasan Karabağ, Bayraklı halkıyla ve partisinin örgütüyle bütünleşmenin en güzel örneğini, 6 kasım 2015 Pazar günü yapılan Bayraklı CHP İlçe Kongresinde sergilemiştir. Kongre ilçe başkanı adaylarının ortak önergesiyle divan başkanlığına seçilen İzmir eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Rıfat Özer, kongrede parti örgütünün, Hasana Karabağ’a gösterdiği büyük coşkunun etkisinde kalarak yaptığı konuşmada, “Bayraklı, Karşıyaka’ya bağlı iken, Bayraklı Sevgi Yolunun sonundaki Atatürk Anıtı’nın direklerindeki bayraklar çoğu zaman bakımsız ve eksik olduğu için “Bayraksız Bayraklı” diye eleştiriler yapardım. Ama bugün Bayraklı’nın göklerinde devasa al bayrağımız dalgalanıyor. Bu Türkiye’nin kuruluş ideolojisine, modern bir proje olan Atatürk ilke ve devrimlerine, CHP’nin ideolojisine bağlılığın en güzel örneğidir. Bayraklı Belediyesi, bu özelliğiyle de “Atatürkçülüğün Türkiye manşetidir.” Diyerek duygularını dile getirmiştir.
Sözün özü:    
20 kasım pazar günkü İzmir CHP İl Kongresinde de her türlü baskıya karşı başını öne eğmeyen, bir şövalye gibi dimdik duran Başkan Hasan Karabağ, gelecek için umut vadeden bir toplum lideridir.