Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Engin'in hedefinde Büyükşehir Bürokratları!

CHP İzmir'de olağan kongre takvimi işlerken sürpriz bir buluşma gerçekleşmişti. CHP İzmir'de 2012’den bu yana görev yapan/yapmış il yöneticileri, ilçe başkanları, Karşıyaka Gondol Kafe’de kahvaltılı toplantıda bir araya gelmişti… Yaklaşık 4 saat süren toplantının neden yapıldığı ve basına kapalı kısımda neler konuşulduğu merak konusu olmuştu.
Bu toplantıyı organize eden isimlerden olan Konak Eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun il başkanlığına aday olmak için nabız yokladığı yorumları parti kulislerinde dilden dile  dolaşmaya başlamıştı. Zaten gelen isimlere baktığınızda bu kulis bilgisi nedeniyle toplantının beklenen ilgiliyi görmediğini rahatlıkla dile getirebiliriz.
CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin toplantıda yaptığı konuşmada “İl Başkanlığı seçiminde kenarda oturmayacağız, masaya yumruğumuzu vuracağız” mesajı verdi.
Engin’in bu mesajı netti…
 
Hatta konuşmasının bir bölümünde İl Başkanı Bedri Serter’e “Sadece sosyal medya üzerinden TV'lerden İzmir'i AKP'ye dar edemezsiniz... Köylere gitmelisiniz, ilçelere gitmelisiniz. Böyle bir komutan arıyor İzmir Örgütü” diyerek göndermede bulunmuştu.
 
Bu eleştirileri basına açık bölümde yaptı...
 
Peki, basına kapalı bölümde neler yaşandı.
Basına kapalı bölümde ise, Engin’in hedefinde İzmir Büyükşehir Bürokratları vardı.
 
Basına kapalı bölümde eski ilçe başkanlarının bazıları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP’lilere sahip çıkmadığı serzenişinde bulunmuşlar.
Buna karşılık Engin ise, Büyükşehir Bürokratları İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Genel Müdür Yarımcısı Ali Rıza Koçer ve İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’i hedefe koyarak  Kocaoğlu’nu savunmuş.
Tartışma ise söyle olmuş;
Bazı ilçe başkanları ve özellikle Bayındır İlçe Eski Başkanı Tamer Yanık’ın "Burada benim gibi uzun süre partiye hizmet vermiş arkadaşlarımız var. Partiye emek harcadık. Birikimimiz vardı. Ancak bizi Büyükşehir’de bürokrat olarak, çalışan olarak Aziz Kocaoğlu değerlendirmedi” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun CHP’lilere sahip çıkması gerektiğini ifade etmiş.

Bunun üzerine söz alan İl Eski Başkanı Alİ Engin'in "Aziz Kocaoğlu CHP'lileri belediyeye bürokrat olarak işe almamakla haklı. Çiğli’de Ali Rıza Koçer, insanları “tehdit” ediyor iş vaadi ile delege yazıyor. Hüseyin Sezer  “oy alamadığı” belediyelere asfalt götürmüyor. Belediyenin imkanları ile “siyaset” yapıyor. Hüseyin Kırmızı parti içi siyasete boğazına kadar batmış. Onun için Aziz Bey haklı. Bu nedenle CHP'lileri belediyeye almak istemiyor. Çünkü Aziz Kocaoğlu'nu zor durumda bırakıyorlar.  Aziz Bey bu nedenle belediyeye partilileri bürokrat olarak etki ve yetkili yerlere getirirken büyük sıkıntılar yaşıyor" diyerek yanıt verdiği öğrenildi.

Aslında Ali Engin’in verdiği örnekler sadece büyükşehir bürokratları için geçerli olan bir tartışma değil, bu diğer CHP’li ilçe belediyeler içinde yaşanan sıkıntıların en önemli gerekçesi... Bu nedenle kimsenin dile getirmediği ve İl eski Başkanı Ali Engin’in gündeme taşıdığı sorun diğer siyasetçilerin gündeme getirmesi gerekiyor.