Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Delican'ın 'Mutlu' hamlesine tepki yağdı!

Siyasi Partiler 1 Kasım’da  erken seçim için milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti.

CHP'de beklenildiği gibi başarısız olduğu yerler dışında listelerde fazla değişiklik olmazken, MHP ve AK Parti'de listelerde değişiklikler oldu.

Önceki gün kaleme aldığım köşe yazımda da ifade ettiğim gibi AK Parti'de başarılı olmanın tek şartı teşkilatçı adaylar ile olabileceğini ifade etmiştim.

Ve neredeyse ismini yazdığım isimler listelerin ön tarafında yer aldı. Yani anlayacağınız bizim çok uzun zamandır dile getirdim yanlışlıkları Ankara'da dikkate almış gibi görünüyor...

Özellikle bazı Genel Başkan Yardımcıları ile yaptığım görüşmelerde AK Parti İzmir teşkilatından dikkat çektiğim konular ve isimler ile ilgili yapılan uygulama benim yaptığım tespitlerin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor...

Şimdi çıkan listeler ile ilgili çok yorum yapmaya gerek yok, her kesimin kabul edeceği aday profili var. Bunu çok net ifade edebilirim...

Zaten bu listelerin başında İzmir'in patronu Binali Yıldırım varsa söylenecek söz kalmamıştır...
 
Bundan sonra teşkilat çalışır mı'

İl Başkanlığı gerekli organizasyonu yapar mı bunlar söylemeyebile gerek yok... Zaten buna gerek kalmaz Binali Yıldırım 2011 ve 2014 yerel seçimlerde yaptığı gibi bunu kimseye bırakmaz kendi ekibi ile en iyi şekilde yapacaktır.

Bu neden ile geçtiğimiz seçimde yapılan yanlışlar bu defa yapılmayacaktır.

Zaten listelerin açıklanmamasından sonra teşkilatta ciddi bir ayaklanma görünüyor... Bu neden ile İl Başkanı Bülent Delican ve il yönetimi,  Binali Yıldırım'ın vereceği talimatları yerine getirsin gerisine karışmasa da olur.

Çünkü; bizim tanıdığımız Binali Yıldırım kendi çalışacağı ekibi kendisi kuracaktır. Burada İl Başkanlığı’nın yapacağı organizasyonlara izin vermez. O nedenle yapılacak bütün planlamaların Binali Yıldırım'ın ekibinin yapacağını hep birlikte göreceğiz.

AK Parti İl Başkanlığı’nda defalardır kaleme aldığım yanlış işler ve teşkilatın rahatsızlıkları kesinlikle dikkate alınacak ve sorunlar çözülecektir.  

Bunu nedenle söylüyorum, Binali Yıldırım'a yakın isimler ile yaptığım görüşmede Yıldırıma yakın isimlerin ön sıralarda yer alması "Binali Yıldırım 2015’in rövanşını almış" olarak değerlendirdi.

Yıldırım ile İl Başkanı Bülent Delican arasında soğuk rüzgârların estiğini bütün teşkilat biliyor...  Yıldırım 2015 seçimlerinden önce basın temsilcileri ile birlikte yaptığı toplantıyı İl Başkanı Bülent Delican'a bildirmemesi ve geldikten sonra haber vermesi iki arasında yaşanan sıkıntıları gün yüzüne çıkarmıştı...
 
Şimdi Yıldırım İzmir'den aday oldu...

Ve AK Parti Genel Merkezi bütün umutlarını İzmir'de Binali Yıldırım'a bağlamış durumda... İzmir'de 1 milyon İzmirlinin oyunu almış bir kişi seçim çalışmasına kimseyi karıştırmaz.

Ve buradan net bir şekilde ifade ediyorum, bu çalışma grubunun başında Binali Yıldırım'ın danışmanı ve aynı zamanda 2015’de milletvekili adayı olan Ömer Sertbaş olur.

Ekipte ise  Teşkilat Eski Başkanı ve 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı Atilla KayaBülent Delican'ın görevden aldığı SKM Eski Başkanı ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Özgür Hızal, il eski başkan yardımcılarından Aziz Demir, Habip Sümbül, Fırat Aytekin,  geçtiğimiz dönem 1. bölgede koordinatör olan Mirhan Bedir 2. Bölge'de koordinatör olan Adnan Yılmaz ve şu anki yönetimde olan Mustafa Gedikoğlu, Fırat Eroğlu, Gerçek Tekin gibi isimler yer alır.

Bu adını saydığım isimler ile yavaş yavaş telefon trafiği başladığı ve çalışan ekibinin 1 hafta içinde kurulacağı duyumları kulağıma geldi.

Şimdi bunlar yapılırken İl Başkanlığı ne yapıyor, buna bir bakmak lazım...
Özellikle İl Başkanı Bülent Delican'ın bu seçimde çok fazla aktif olacağı ihtimalini vermiyorum.

DELİCAN’DAN TARTIŞMA YARATAN ADAY ÖNERİSİ
Köşe yazılarımda defalarca kaleme aldığım il Başkanı Bülent Delican'ın akla mantığa sığmayan uygulamaları AK Parti Genel Merkezi tarafından mercek altına alınmış ancak; ülkenin içinde bulunduğu dönem ve seçimde partini içinde bulunduğu durum göz önüne sorgulanmadı...
 
Ancak; seçime 48 saat kala İl Başkanı Bülent Delican'ın yaptığı hamle bardağı taşırdı. Ankara'da bu olaydan dolayı büyük sıkıntıların olduğu ve bunun hesabının seçimden hemen sonra görüleceği iddia ediliyor...
 
Peki, neydi bu hamle...
 
2015 Genel Seçimlerinden hemen önce AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice'nin gündeme taşıdığı "BESAŞ " dosyası ile ilgili iddialar İzmir'e bomba gibi düşmüştü.  Ve bu açıklamalardan sonra CHP bunun faturasını iki dönem vekil sıralamasında gösterdiği Mehmet Ali Susam'a kesmişti.

Ve BESAŞ olayının 2 numaralı sanığı durumunda olan İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun AK Parti’de milletvekili listelerine yazılması için İl Başkanı Bülent Delican’ın Mutlu’yu Ankara’ya önerdiği teşkilat içinde tam anlamı ile şok etkisi yarattı.

Bunun nedeni ise, Delican’ın hakkında  "Kamu kuruluşlarını aracı kılmak sureti ile nitelikli dolandırıcılık, Zimmet, Yasal olmayan şekilde finansman sağlamak ve vergi usul kanununa muhalefet etmek" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı tarafından fazleke hazırlanan ve Hakkında görevi kötüye kullanmaktan da hakkında dava açılan İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutluyu alarak milletvekili olabilmesi için önermesi.

Ve olayın hemen ardından teşkilat üyeleri AK Parti Genel Merkezi telefon, faks ve mail bombardımanına tutuldu.

Bu olayın detayları Binali Yıldırım’a iletildi ve Yıldırım’ın direk müdahale ettiği iddia edildi.

Olayın detaylarının AK Parti Genel Merkezi’nden duyulduktan sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları’nın köpürdüğü  "İl Başkanı bizi bile bile daha sonra büyük tartışmaların yaşanacağı bir olayın içine nasıl çeker" diyerek tepki gösterdikleri ve seçimden hemen sonra gerekeni yapılması için karar aldıkları gelen iddialar arasında...

Anlaşılan bu olay AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı sıkıntıya da sokacak gibi görünüyor…

Ancak; bu yaşanan olaylardan net bir şekilde şunu ifade etmeliyim ki, bundan sonra AK Parti İzmir’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak…