Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Aykut Yenice neyin bedelini ödedi'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile ilgili geldiği günden beri yaptığı yanlış icraatları köşemde devalarca cesur bir şekilde dile getirdim ve getirmeye devam edeceğim. Seçimlere günler kala teşkilat içinde yaşanan sorunlar devam ediyor. İl Başkanın seçimlere ve sokağa yönelmesi gerekirken, hala teşkilat içine yaşanan sıkıntılar ile uğraşıyor.

Bugün sabah aldığımız bir haber ile yaşananları şaşkınlıkla izliyorum. İl Başkanı Delican teşkilatları motive etmek yerine kendi içinde iktidar savaşını devam ettiriyor.    
Bunun en büyük neden ise, kişisel hırslarından geliyor.
Birlikte yola çıktığı yol arkadaşlarını sürekli uğradığı her durakta birini bırakıyor. Ancak; otobüsün boşaldığının farkında değil.

Şimdi gelelim Sayın Delican’ın yaptığı icraatlara…
Geldiği günden beri kendi yönetimi üzerinde etkili olmaya çalışan Delican’ın gösterdiği zafiyetler yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor…

Siyasi deneyimsizliği ve yaptığı yanlış siyasi hamleler yüzünden yaşadığı “prestij kaybı” nedeni ile teşkilatlar içinde “İl Başkanına olan makam saygısından” başka bir şey kalmadığını görüyorum…
Bu söylediğim son söz AK Partili cevreler tarafından da defalarca tarafıma ifade edildi.


Delican’ın İzmir’de muhalefet etme anlayışı sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirmekten geçiyor. Teşkilatları motive etmek, teşkilatları toparlamak gibi görevini bir kenara bırakıp Televizyon ve gazetelerde Aziz Kocaoğlu’nu eleştirmeyi kendisine görev edinmiş durumda.
Ve bunun dışında başka bir görevi yokmuş gibi davranıyor.     

AK Parti İzmir İl Başkanlığının yaptığı seçim programlarında yaşanan aksamalar ve yanlış planlama yüzünden adayların zor bir seçim süreci yaşadığı ve yapılan planlamada yalnız kaldıklarını görüyoruz.


Ve bu sıkıntıları kapalı kapılar ardından konuşuyorlar.
Şimdi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı teşkilat üyeleri nasıl eleştirmesin.
Kendisini bu koltuğa oturtan AK Parti’nin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 7 Haziran seçimlerinde İzmir’de yapılan mitingde 14 bin kişi toplayarak kamuoyunda günlerce tartışılmasına neden olan ve ardından “bu organizasyonun sorumluluğu İzmir Valiliğindeydi" diyerek işin içinde sıyrılmaya çalışmıştı. Bu süreçte görevden alınması bekleniyordu ancak; hükümet kurulmamasından sonra koltuğunu korumayı başardı.
Ancak; bu yaşananlardan sonra da Bülent Delican için işler çok iyi gitmedi.

Özellikle kendi yönetimi içinde yaşanan çalkantılar yüzünden zor günler geçirdi. Nerdeyse çalışacak adam bulamayan Delican için yolun sonuna geldiği ifade ediliyor. Ak Parti içinde seçimden hemen sonra Delican’ın gideceği beklentisi var.  

Delican’ın İl Başkanlığı yaptığı dönem içinde yaptığı en büyük hata AK Parti’nin tabelasını asan isimlerden olan Binali Yıldırım’ın 7 Haziran seçimlerinde yok sayan ve görmemezlikten gelmesiydi. Bu tutumu İl Başkanı Bülent Delican’a pahalıya mal olacak gibi görünüyor.

AK Parti’nin kurucularından olan Binali Yıldırım’ın 7 Haziran seçimlerinde kendisine ilgi göstermeyen ve yok sayan İl Başkanı Bülent Delican’ın bu davranışını görmemezlikten geleceğini sanmıyorum. Bunu mutlaka bir yere not aldığını düşünüyorum.

Yıldırımı yok sayan ve sadece 3 ay sonra aday olan aynı Binali Yıldırım için "efsane" diyen İl Başkanı Bülent Delican’ın bu davranışı onu kurtarmayacaktır.

İl Başkanı Bülent Delican’ın Binali Yıldırım ile ilgili bu davranışı AK Parti teşkilatları içinde büyük eleştiri konusu olmuştu.  Yani vefa ve adaletten yana olan bir İl Başkanı değil, “güçten” yana olan bir olduğu ortaya koydu.
 Durum böyle olunca kendi içinde samimiyeti sorgulanan bir İl Başkanı oldu…

Zaten Binali Yıldırım’ın basın temsilcileri ile yaptığı toplantıda toplantıya 45 dakika geç katılan İl Başkanı Delican ile ilgili söylediği sözler dikkat çekti. Binali Yıldırım’ın ”Bu partinin tabelasını asan ekibin içinde ben varım.”Diyerek kimsenin kendisini yok sayamayacağını ifade etmiş ve İl Başkanı Delican’a mesaj vermişti.  
Ve Yıldırım’ın tavrı İl Başkanı Delican ile arasında soğuk rüzgârların estiğini ortaya koydu…
Yani anlayacağınız Binali Yıldırım 3 ay önce kendisine yapılanları unutmamış gibi göründü. Binali cephesinde bunlar yaşanırken, diğer taraftan Delican cephesinde büyük sıkıntılar yaşanıyor.
Görevde olan birçok isim neredeyse İl Başkanlığına uğramıyor…
Bunun en büyük nedeni ise, İl Başkanı Bülent Delican’ın yönetim anlayışı…
İl Başkanı Bülent Delican kendi yönetiminde bulunan birçok kişiye görev vermezken yönetim dışında başka isimleri geniş yetkiler ile görevlendiriyor.
 
 Örneğin daha önce ifade ettiğim gibi Köksal Çakıcı…
 Bana gelen bilgiler Köksal Çakıcı’nın halen İl Başkan yardımcısının koltuğunu işgal etmiş durumda…

Yani Delican döneminde aktif görev almak için İl yöneticisi ya da Başkan yardımcısı olmanıza gerek yok. Sayın Delican’ın sizi sevmesi yeterli.
Bülent Delican yakın çevresine yine benim bu yazımdan dolayı yine saçma sapan iftira atan bir yazı yazmış diyecek.
 O demeye devam etsin.
Bu güne kadar ne dediysen çıktı.

Şimdi size Sayın Delican’ın İl Başkanlığında ne kadar yanlış bir yönetim anlayışı sergilediğini sizlerle paylaşmak istiyorum.
İl Başkanı kendisine yakın olan ve Gezi olaylarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti aleyhinde yaptığı paylaşımlar nedeniyle bütün eleştiri oklarını üzerine toplanan Köksal Çakıcı’nın bütün bu eleştirilere rağmen İl Başkanlığında İl Başkan yardımcısı koltuğuna oturmaya devam ediyor.
İl Başkanı Bülent Delican’ın eleştirilmesine neden olan Köksal Çakıcı’nın neden ısrarla İl binasında oturmaya devam ediyor. İl Başkanı ile Köksal Çakıcı arasında nasıl bir ilişki var ki; İl Başkanı Delican Çakıcı için bütün teşkilatı karşısına alıyor…İl Başkanı Delican  Köksal Çakıcı’nın yapılan eleştirilere rağmen arkasında dururken, parti için sokak sokak dolaşan isimlerin arkasında neden duramıyor.


7 Haziran seçimlerinde yaptığı çıkışlar ile dikkatleri üzerine toplayan Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice’nin “BESAŞ” ile ilgili yaptığı açıklamalardan hemen 1 hafta sonra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya AK Parti İl Başkanlığına davet etmesi ile AK Partililerin şaşkın bakışları arasında neden hakkında yolsuzluk iddialar olan bir isimle neden kameralar karşısına geçti.
Neden AK Parti İl Başkan yardımcısının arkasında durmadı.
 
Şimdi insanın aklına şu soru geliyor; 7 Haziran seçimlerinde 17-25 Aralık operasyonu ile yolsuzluk eleştirilerinin odağında olan AK Parti’de karşı hamle yapan ve CHP’li bir vekilinde yolsuzlukların içinde olduğunu ortaya koyan ve kamuoyunda farklı bir düşüncenin hakim olması ve AK Partili bir ismin yolsuzluk iddiaları yüzünden halkın içine çıkamayan AK Partili adayların nefes alabilecekleri bir alan açan bu hamlesini neden görmezden gelen İl Başkanı Bülent Delican  Zekariya Mutlu’yla fotoğraf vererek ve ardından bakanları alarak Zekariya Mutluyu ziyaret eden İl Başkanı Bülent Delican “ yanınızdayım” mesajını neden verdi.
İl Başkan Yardımcısı Aykut Yenice'nin yaptığı basın toplantılarında ortaya attığı iddialardan sonra İl Başkanlığında kademeli uzaklaştırılması, insanın kafasında soru işareti bırakıyor…

Düşünebiliyormuşuz; AK Parti İl Başkan yardımcısı CHP’li bir vekilin ve onunla hareket eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yolsuzluk yaptığını iddia ediyor.
 Ve bundan çok kısa bir zaman süre sonra AK Parti İzmir İl Başkanı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu AK Parti İl binasına davet ediyor. Ve buda yetmiyor, hakkında kendi yöneticisinin gündeme getirdiği yolsuzluk yaptığı iddiası olan Zekeriya Mutlu’nun elinden tutarak Milletvekili olması için Ankara’ya götürüyor…

Şimdi aklıma “Aykut Yenice Zekeriya Mutlu’nun talebiyle mi önce pasifiz’e sonrada görevden alındı”  Vallahi ne yalan söyleyeyim taşları yerine oturttuğum da "burnuma pis kokular" geliyor...  

Bir taraftan Gezi olaylarında AP Parti hakkında yazdıkları ile ilgili teşkilatlarının tepkisini alan yönetici olmayan birine tam yetki olarak İl Başkanlığında görev yapmaya devam etmesi, diğer tarafta yaptığı açıklamalar ile AK Parti’nin trendini yükselten İl Başkan yardımcısının görevden alınması…

Aykut Yenice’nin görevden alınma tarihide çok manidar…
Neden 6 aydır görevden almadığı Yenice’yi neden seçime günler kala görevden alıyo?  
 Bunun tek açıklaması var Aykut Yeniceyi itibarsızlaştırmak…
Bunun başka bir açıklaması yok…

Seçimde AK Partiyi iktidara taşımak için çalışma yapmak dışında kendi iktidarını korumak için sürekli hamle yapan il Başkanı Bülent Delican’ın AK parti teşkilatlarına vereceği bir şey kalmamıştır. Bu neden ile Sayın Delican’ın İl Binasından dışına çıkmaması AK Parti açısından hayırlı bir iş…
 
NOT: AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ani bir kararlar Aykut Yenice’yi görevden aldı ancak; geçtiğimiz günlerde kendi yönetimine aldığı İl Başkan Yardımcısı Mehmet deniz Şimşek’i görevden almak istemiş, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Nüket Hotar’ın İl Başkanı Delican’ı arayarak “Mehmet Deniz Şimşek’e karışma Mehmet benim adamın” dediği iddia ediliyor.. Ne demişler “ Deve’ den büyük fil var”