Dolar 32,2790
%-0.62
Euro 34,6444
%-0.46
Altın 2.412,980
%-0.4
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Ankara kulislerinde bomba iddia!

Seçimlerden hemen sonra AK Parti’de derin bir sessizlik yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda İl Başkanı Bülent Delican’ın Ankara çıkarmasından bir gün sonra bende Ankara’ya giderek İzmir vekillerini makamında ziyaret etme fırsatı buldum. Ardından AK Parti Genel Merkezi’ne giderek bazı dostlarla görüştüm.
 
Ankara koridorlarında dolaşırken günün konusu AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın bir gün önce Bakan Yıldırım’a yaptığı ziyaretti. Ve yapılan ziyaretten çok memnun kalındığını söylemem gerekiyor.
 
En fazla memnuniyet duyulan olay ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Bakan Yıldırım’ın aynı fotoğrafta görüntü vermesiydi.
 
 İkilinin bir araya gelmesi teşkilatı çok rahatlatmıştı.  
 
Çünkü seçimlerde İl Başkanı Delican’ın neden olduğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile Bakan Binali Yıldırım gerginliğinin sonlandırılması için önemli bir adımdı.
 
Bunun başarılı olması için bazı isimlerin büyük mücadele verdiklerini biliyorum. Kısmen başarılı olduklarını düşünüyorum.
 
Ve toplantıdan sonra Hotar’ın Yıldırım’a yakın isimlerle ayaküstü yaptığı görüşmede “Binali Bey ile aramızda bir sorun yok. Ama teşkilat içinde aramızda sanki bir sorun varmış gibi yansıtılmaya çalışılıyor” diyerek Yıldırım’a “BARIŞ” mesajı yollamış.
       
Genel seçimde Yıldırım’la arasına “mesafe koyan” Hotar açısından geri adımdı.  Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 zirvesinde Binali Yıldırım’la verdiği fotoğraftan sonra ne beklenebilirdi ki…
 
Ancak; Hotar’ın yakın zamanda yaşanan gelişmelerden sonra kendisini bu yanlışa itenlere bir fatura çıkaracağını düşünüyorum…
 
Ankara’da duyduklarımı şimdilik burada bitirelim…
 
AK Parti teşkilatlarında İl Başkanı Bülent Delican’ın Ocak ayından sonra görevden alınacağı beklentileri var.
 
Bu son günlerde sıkça dillendirilmeye başlandı.
 
Tam bu dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın  meclis üyeleriyle yaptığı “Ankara ziyaretini” manidar buluyorum.  
 
Doğan’ın Ankara ziyaretinde Bakan Binali Yıldırım’la yaptığı görüşmenin çok sıcak bir ortamda geçtiği ve Doğan’ın büyük ilgili ile karşılandığı ifade edildi.
 
Yıldırım’la görüşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi’ne giden Doğan’ın  Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar tarafından da yakın ilgi gördüğü belirtildi. Doğan’ın ayrıca Genel Sekreter Abdulhamit Gül’ü de ziyaret ettiği ve bana göre ise en manidar görüşmenin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yle yaptığı görüşmedir.
 
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Haseki’nin Doğan’a gösterdiği yakın ilgi Doğanla birlikte giden heyeti de şaşırttığı ifade edildi.
 
Bu ilginin zirve yaptığı görüşme ise Doğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek  buluşması  olmuş.
 
Bu kulis bilgilerini aldıktan sonra Ankara’da görüştüğüm bazı AK Partili dostlarımla yaptığım sohbette Doğan’ın gördüğü ilgi doğrulanırken “Burada Bilal Doğan İl Başkanı gibi karşılandı.” İfadelerini kullandılar….
 
Bu görüşmelerden sonra Doğan’ın Ankara’ya birlikte gittiği heyetin İzmir’e dönmesine rağmen onun Ankara’da kalarak görüşmelere devam ettiği kulislerde konuşuluyor….
Delican’ın görevden alınacağı söylentilerinin arttığı bir dönemde Bilal Doğan’ın Ankara ziyaretini çok manidar buldum.
 
NOT: Bilal Doğan’ın İl Başkanı Bülent Delican’ı “Büyükşehir meclis üyeleriyle Ankara’ya gidiyoruz” diyerek bilgi vermesinin üzerine Delican’ın “Ankara’ya neden gidiyorsunuz. Tamam, gidin ama teşkilat ile görüşmeyecek siniz” dediği iddia edildi.