Dolar 32,3960
%-0.13
Euro 34,7635
%0.06
Altın 2.435,360
%-0.14
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Politika, trafikte araç kullanmaya benzer!

CHP’nin Genel Başkanı hakkında, malum siyasi çevrelerin koro halinde, kin ve nefret duygularını tatmin etmek için söylediği onur kırıcı aşağılayıcı sözler CHP’ye oy veren milyonların vicdanını sızlatmıştır.   

Politika, trafikte araç kullanmak gibidir. Eğer dikkatli araç kullanmazsanız, trafiğin olumsuz etkilerinden kendinizi koruyamazsanız. Küçücük bir hatanız yüzünden başınızın derde girmesini önleyemezsiniz. Çok iyi bir sürücü olmanız, diğer sürücülerin yapacağı hatalardan sizi korumaz. Bu bağlamda politikacılar da sözlerini, söylemeden önce çok iyi düşünmelidir. Bir de eğer, CHP’ye oy vermiş 11 milyon seçmenin yükünü omuzlarında taşıyan bir partinin genel başkanıysanız, gündemdeki konular hakkında konuşmadan önce her cümlenizi her kelimenizi bir kere değil, iki kere değil üç kere düşünmelisiniz.

Sayın Kılıçtaroğlu’nun ağzından kaçıveren “Önüne yatmak” cümlesini, kendi siyasi emellerine göre yorumlayarak, ulu önder Atatürk’ün kurduğu CHP’yi ve genel başkanını küçük düşürmek isteyenlerin söylemleri, düzeyli siyasetin, hoşgörülü demokrasinin özlemini çekenleri rencide etmiştir.

Siyasi düşüncesi hangi yönde olur olsun halk bu kırıcı politikadan rahatsızdır. Oy vermiş olsun vermemiş olsun herkes, bir siyasi partinin genel başkanına böylesine aşağılayıcı bir üslupla hakaret edilmesine razı olamaz.

Cumartesi günü İnönü Kültür Merkezinde genişletilmiş İzmir CHP İl Danışma kurulunu dikkatlice izledim. Toplantıya katılan, genel merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ile il delegelerinin yüzünde “Önüne Yatmak” polemiğinin neden olduğu ezikliğinin hüznünü gördüm.

Sözün özü:
Sayın Genel Başkan, ne yazık ki, yarın için direnenlerin gardını düşürdünüz! Yarına direnenler vurdukça vuruyor!