Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Disiplin kurulu tek yürek

2014 yerel seçimlerinde 8 ilçeyi kaybeden CHP'de yerel seçimlerde adayların belirlenmesinden sonra CHP'de tartışmalar ve isyan alabildiğine kamuoyunda yer aldı.

Açıklanan adayları beğenmeyen CHP'nin hedefinde kimi zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimi zaman CHP'de kurulan beşli komisyon, kimi zaman İl Başkanı Ali Engin olmuştu.

Özellikle İzmir'de aday belirlenmesinde İl Başkanı Ali Engin'i sorumlu tutan isyancı grup, eleştiri boyutunu da aşıp işi hakarete vardırınca, İl Başkanı Ali Engin  "Bundan sonra CHP'de disiplin mekanizması işleyecek" diyerek 2014 yerel seçimlerinde, CHP'yi kamuoyunda küçük düşüren, parti yöneticilerini kamuoyu önünde eleştiren, yerel seçimlerde başka partiler ile işbirliği yapan isimleri cezasız bırakmayacağının sinyallerini vermişti.

İl Başkanı Ali Engin'in bu açıklamaları yapmasına rağmen herhangi bir hamle yapmaması kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Bir de buna İl Başkanı Ali Engin ile disiplin kurulu arasında yaşanan çekişmeyi eklerseniz, bu disiplin hareketi, bir türlü harekete geçmedi...
Ancak; bu sessizliği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı açıklama bozdu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasından sonra, CHP'de disiplin suçu işleyenler hızlı bir şekilde disiplin kurullarına sevk edildi. Ve ihraç kararları disiplin kurulundan çıkmaya başladı.

Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına karşı işlenen disiplin suçları cezasız kalmamaya başladı.
İşte bu noktada dün CHP Disiplin Kurulu önemli bir sınav verdi. Özellikle alınan kararların hepsinin oy birliği ile verilmiş olması bundan sonra bu disiplin suçlarını işlemiş kişilerin cezasız kalmayacağını gösterdiler...

Evet; CHP disiplin kurulu üyeleri, Bayraklı'dan gelen dosya, bu anlamda çok önemli bir emsal olmuştur. Özellikle Disiplin Kurulunda 9 üyenin tamamının hemfikir olması CHP'de işlenen disiplin suçlarının bundan sonra cezasız kalmayacağını göstermiştir.

 Bayraklı'da 1 dönem meclis üyeliği yapan Mehmet Ali Açık ve ilçe yöneticisi Gönül Güngör'ün aldığı cezalar, İzmir'de bundan sonra CHP'de disiplin suçu işleyenlerin sıfatları ne olursa olsun yaptıklarının cezasız kalmayacağını ortaya koymuştur.
 
Dün Bayraklı'da disiplin kuruluna gönderilen isimler için eski YKD üyesi Murat Haluk Öncel'in arayıp ricacı olması ve bunu rağmen Disiplin Kurulu üyelerinin kararlı bir şekilkde kendi iradelerini ortaya koyması tam anlamı ile takdir edilen bir hareket.
 
Aslında Bayraklı dosyası Disiplin Kurulu için iyi bir sınav oldu. Bu güne kadara alının kararların çoğu oy çokluğu ile alınmıştı.

Ancak; Bayraklı'dan gelen dosyada kararların hepsinin oy çokluğu ile alınması Bayraklı İlçe Başkanı ve yönetim kurulunun aldığı kararın ne kadar doğru bir karar aldığını söylemek doğru olur.

Ancak: Bayraklı'da yaşayan  ve burada seçim dönemi yapılanları gören biri olarak burada disiplin suçu işleyen bir çok ismin gelmesi gerektiğini, aksi taktirde haksızlık olacağını düşünüyorum...
Açık açık muhalefet ettiğini açıklayarak disiplin suçu işleyen ve disiplin kurulu tarafından gerekli cezaları alanlara büyük haksızlık yapılacaktır.

Kendi egosunu tatmin etmek için CHP'nin aday gösterdiği Belediye Başkanın seçim kaybetmesi için çalışanlar, karşısına aday çıkaranlar cezasız kalmamalıdır. Adaletin yerini bulması için bunlar ile ilgili gerekli girişimlerin yapılmasının gerektiğine inanıyorum.
 
HÜSEYİN ARSLAN'I ADAY YAPANLAR NEREDE
Yerel seçimlerde CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın Bayraklı'ya aday olmasına vesile olan CHP üyeleri nerede'

Onlar neden disipline gönderilmiyor'
Bayraklı İlçe Başkanı ve yönetim Kurulu bu konuda neden gerekli girişimlerde bulunmuyor...
 
Bayraklı'da aday adayı olan Murat Haluk Öncel ve Kerim Özer'in arkalarına o dönem meclis üyeleri, eski Kadın Kolları Başkanı Nermin Mete ile birlikte Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a Bayraklı'da olması için teklif götürmelerine neden sesiz kalınıyor...

Kerim Özer'in Hüseyin Aslan'ın ofisine giderek "meclis üyeleri listesini yaptığı", herkes tarafından biliniyor...

 Murat Haluk Öncel'in Arslan'a destek verdiğini herkes biliyor...

CHP'de üst düzey yöneticilik yapmış bu isimlerin yaptıkları neden dikkate alınmıyor...

Bayraklı bir örnek. Bunun gibi birçok isim var partiye yerel seçim döneminde darbe vuran...

Ya CHP bu isimlerden kurtulacak ya da gelecek dönemlerde aday olamadıklarında yeniden aleyhinde çalışma ihtimali olan isimleri içinde tutmaya devam edecek...