Dolar 32,3366
%0.17
Euro 35,1577
%-0.07
Altın 2.240,930
%-0.12
Bist-100 8,72
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Çiğli krizinin ardındaki gerçek

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile işçiler arasında şantiye binasında yaşanan tartışmalardan sonra Arslan 13 kişiyi işten çıkarmıştı.

Daha sonra yapılan görüşmeler sonunda işçiler işe alınarak kriz noktalanmıştı.
Ancak; Çiğli’de bu olayın yankıları devam ediyor. Özellikle işçiler içinde yapılan değerlendirme Çiğli Belediyesi’nde şantiye koordinatörü olarak çalışan Murat Hançer’in Başkan Hasan Arslan konuşurken, Arslan’ı protesto eden işçilere dönerek, “ Namussuzlar, şefersizler başkanı neden yuhalıyorsunuz”  diye hakaret ettiği ve bundan sonra şantiyede gerginlik çıktığı ve işin kontrolden çıktığını konuştuğum işçiler anlattı.
Belediye binasının camlarının kırıldığı olaylı dakikaların ardından, şunu söyleyebilirim, Çiğli halkının hizmet alamamasının tek sorumlusu ne Belediye Başkanı Hasan Arslan ne de Çiğli’de haklarını savunan işçilerdir.

Bu işin tek sorumlusu şantiyeye koordinatör olarak atanan ve sadece başkana yaranmak için işçilere hakaret eden Murat Hançer’dir.  Burada Sayın Belediye Başkanı Hasan Arslan bu olayla ilgili gerekeni yapmalı ve işçinin sesine kulak vermelidir.

Ayrıca şantiyede bulunan işçiler ile yaptığım görüşmede işçiler ve sendika temsilcilerinin, Murat Hançer’in şantiyeden alınması için imza kampanyası başlattığını öğrendim.
Murat Hançer’in şantiyede kalması bundan sonra oluşacak bir problemde daha büyük olayların çıkmasına neden olacaktır.

İdareci olarak görev yapan bir kişinin idareden yana tavır alması çok normal ama Belediye Başkanı ile işçilerin arasına girerek kahramanlık yapmasına gerek yok. Burada şantiyede koordinatör olarak çalışan bu arkadaşın artık işçiler üzerinde bir inandırıcılığı kalmamıştır. Ve bundan sonra orada verimli bir şekilde çalışma şansı kalmamıştır. Başkanın burada bir rotasyon yapması gerekmektedir.

 Aksi takdirde ileride oluşabilecek bir sorunda bunun sorumluluğunu kimse alamaz, benden söylemesi.