Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP'de kurultay sonrası 2015 analizi

CHP’nin 5-6 Eylül'de Ankara'da yapılacak 18'inci Olağanüstü Kurultayı için kimi çevrelerce “Tasfiye kurultayı olacak” nitelendirmeleri yapılıyor.
 
MYK’ya ya da Parti Meclisi’ne girecek isimlerden ziyade, İzmir’de 2015 yılında Meclis’e girecek isimler şimdiden netleşmiş gibi görünüyor. Bu isimleri yazmak belki biraz erken olabilir ama listede yazdığım isimlerin, 2015’te yapılacak seçimler için açıklanacak milletvekili aday listesinde olduğunu göreceğiz…
 
Öncellikle geçtiğimiz dönem içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun listesinden vekil seçilen Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven’in, önümüzdeki dönem listelerde olmayacağı belirtiliyor. Alaattin Yüksel’in ise yakın çevresine yeniden aday olmayacağını söylediği, Ankara’daki evini boşalttığı ve İzmir’e döndüğü ifade ediliyor.
 
Diğer taraftan İzmir’in sendika kökenli vekili Musa Çam’ın, geçtiğimiz süre içinde kamuoyunda fazla destek görememesinden dolayı listede yer bulamayacağı öğrenildi. İzmirli vekiller Rahmi Aşkın Türeli, Oğuz Oyan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na karşı çıkışları ile dikkat çeken ulusalcı vekil  Birgül Ayman Gürel, Güldal Mumcu, Rıza Türmen’in geçtiğimiz dönem içinde İzmir tabanı tarafından fazla destek göremediği için listelerde kesin yer bulamayacakları genel merkez kaynaklarındanifade ediliyor.
 
Yeni dönemde bazı isimlerin ise genel merkez tarafından netleştiği ileri sürüldü.
 
Bunlardan Ergenekon davasından yargılanan ve ceza alan gazeteci yazar Tuncay Özkan, il yönetcisi Dr. Ülkümen Rodoplu, Aliağa Belediye Başkan adayı Barış Eroğlu, Maliye Bakanlığı eski Baş Hesap Uzmanı Dr. Turgay Bozoğlu, Kocaoğlu’nun da desteklediği İl Sekreteri Sevda Kılıç, eski savcı Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir’e kaydırılacak, eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, kadın kontenjanından Elfin Tataroğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşı olan Gürsel Erol, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilerinden Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, ve PM üyesi Hüseyin Saygılı’nın kesin listede olacağı genel merkez kulislerinde konuşuluyor. Öte yandan 2015’te İzmir Milletvekili adayı olmak için kulis yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in, kendisi ile birlikte Uğur Dündar’ın İzmir’den aday yapılması için nabız yokladığı iddia ediliyor.