Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

AK Parti İzmir'de Karadeniz lobisi

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan sancılar, son günlerde iyice ortaya çıkmaya başladı. 2014 yerel seçimleri öncesi eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın görevden alınması için uğraşan parti içi gizli güçler emellerine ulaştılar.
 
Ve seçimlerden hemen sonra başarısız olduğu gerekçesi ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın istifasını istediler.
 
Ne tesadüftür ki, aslen Trabzon Oflu bir ailenin çocuğu olan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu, Akay’ın istifasını istemiş ve Akay görevden alınmıştı.
 
Ne acıdır ki, geçtiğimiz yıl yerel seçimlerden önce Bayraklı üzerinde başka hesaplar yapanlar o dönem Bayraklı Eski İlçe Başkanı Erdal Seyitler'in de görevden alınması için aynı senaryoyu uygulamış ve Seyitler’in istifası istenmişti. Bunun üzerine Seyitler istifa etmemiş ve görevden alınmıştı.
 
Bu hamleyi yapanlar Bayraklı’da istedikleri gibi ilçe başkanlığını ve burada aday olacak ismi dizayn etmişti.
 

 
Bu çekişmelerden sürekli güçlü çıkan Karadeniz lobisi 2009 yılında kazanılmış tek ilçe ile seçimi tamamlamış, ancak; yine de Aydın Şengül ve Ali Aşlık gibi isimleri meclise taşımayı başarmıştı.
 
Yine aynı Karadeniz lobisi iş başına geldi.  Çok uzun araştırmalar sonucunda AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na ne tesadüftür ki, Ordulu Bülent Delican getirildi.
 
SKM Başkanı olarak atanan Özgür Hizal’ın Karadenizli olması bir tesadüf olsa gerek.
 
Bu atamalarda Karadeniz lobisinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz.  Trabzonlu Aydın Şengül ve Ordulu Ali Aşlık’ın birbirlerini sevmemelerine rağmen ikisini ortak noktada buluşturan neden ise İl Başkanı Bülent Delican’ın atanmasının ardından Rizeli olan SKM Başkanı Özgür Hizal’ın olması oldu.
 
Özellikle İzmirli vekil Aydın Şengül’e yakın SKM Başkanı Özgür Hizal, Mustafa  Gedikoğlu, Halis Hayırlı, Kemal Erim Fırat Aytekin gibi isimlerin listede yer alması dikkatlerden kaçmadı.
 
2009 yerel seçilmelerinde dibe vuran Karadeniz lobisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de dibe vuracak gibi görünüyor.
 
Son olarak il başkanlığına aday olan Giresunlu Cemal Öztürk’ün de hakem heyeti başkanı olacağı iddia edildi.