Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde il başkanlarının karnesi

CHP ve MHP’nin çatı adayı olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı AK Parti, genel başkanları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.
 
İhsanoğlu’nun adaylığında özellikle CHP içerisinde yaşanan çekişmeler aşılmış gibi görünüyor.  CHP ile birlikte hareket eden MHP’de çok fazla hareketliliğin olmaması dikkatlerden kaçmıyor.
 
Bu hareketlilik İzmir’de gözle görünür bir şekilde hissediliyor. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP’li vekillerin geçen süre içerisinde performanslarını takdir ettiğimi ifade etmeden geçemeyeceğim.
 
Özellikle CHP İzmir İl Başkanı neredeyse her gün en az üç ilçede yaptığı toplantılar ile bütün örgütlere “Çok çalışın mesajı” veriyor. Ve en son ilçe başkanları ve bugün belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok çalışmaları gerektiğini ve Türkiye için önemli bir seçim olduğu vurgusunu yaptı. 
 
Bana göre bu seçimin yıldızı CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’den başkası değildir.
 
Peki; diğer muhalefet partisinin İl Başkanı Necat Karataş ne yapıyo? Sadece fotoğraf veriyor. Geçtiğimiz haftalarda İhsanoğlu’nun açıklandığı günden bu güne Necat Karataş’ın sadece fotoğraflarda göründüğünü söylememiz yanlış olmaz.
 
Muhalefette bulunan, çatı adayın belirlenmesine ortak olmuş İzmir İl Başkanı Karataş’ın daha aktif olması gerekmez mi'
 
İlçe başkanları ile toplantı yaparak bu seçimde MHP’nin daha aktif olması gerektiğini anlatması gerekmez mi'
 
Ancak; İl Başkanı Karataş’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 2014 yerel seçimlerinde yaşanan başarısızlığın faturasını ödemek için büyük bir fırsat değil miydi'
 
Ancak; MHP İl Başkanı Karataş’ın böyle bir kaygısının olmadığını görüyoruz.  Ne diyelim söylenecek fazla söz yok.
 
Çatıya destek veren DSP, DP ve BTP’nin il başkanlarına fazla bir şey söylemeye gerek yok.  Çünkü,  onların ekonomik olarak durumları ortada. Ellerinden geleni yapacaklardır.
 
AK Parti’ye gelince…
 
AK Parti’nin kurmayları İzmir’i gözden çıkarmış gibi bir tutum içindeler. Yaklaşık 1,5 aydan beri il başkanlığı sorununu çözmediklerini görüyoruz.
 
AK Partili vekillerin Ankara’da çalışmalarından dolayı İzmir’de olmamaları, İzmir’de alanı CHP’ye bırakmış durumda.  AK Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Bülent Delican’ın yönetim kurulu çalışmalarının bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor.
 
Bu haftanın da AK Parti açısından kayıp olduğunu düşünürsek, İzmir’de AK Parti diğer partilerin gölgesinde çalışmaya başlayacak gibi görünüyor.