Dolar 32,4127
%-0.08
Euro 34,8267
%0.25
Altın 2.431,040
%-0.31
Bist-100 9.992,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Akay İl Yönetimine girmek istedi

AK Parti İzmir’de eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasından sonra Bülent Delican dönemi resmen başladı. Yönetim kurulu belirlenirken sıkıntılı günler yaşayan İl Başkanı Delican yaptığı hamleler ile teşkilatın taktirini topluyor.
 
Özellikle Ömer Cihat Akay döneminde teşkilat içinde istifalara kadar giden tartışmaların sonlandırması ve teşkilatın yeniden toparlanması için önemli hamleler yaptığını görüyoruz.

Yaptığı hamlelerin en başında Akay döneminde istifa eden eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar, Seferihisar eski İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, Bayraklı eski İlçe Başkanı Erdal Seyitler ve Gaziemir eski İlçe Başkanı Sabır Telingün'ün gibi isimlerle bir araya gelerek onları yenden teşkilata davet etmesi ve bu isimleri yeniden teşkilatın içinde görev almaları için davet etmesi Delican’ı en ağır şekilde eleştiren biri olarak, bu yapılan çalışmanın AK Parti teşkilatı açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Delican’ın bu yaklaşımının AK Parti teşkilatı içinde büyük bir taktir topladığını ifade etmem gerekiyor.
 
Akay döneminde parti içinde yaşanan tartışmalardan sonra AK Parti içinde yaşanan kırgınlıkları bitirmekte kararlı görünen İl Başkanı Delican’ın AK Parti’den uzaklaşan birçok isimi yeniden teşkilata kazandıracak gibi görünüyor.
 
AKAY İL YÖNETİMİNE GİRMEK İSTEDİ
Diğer taraftan ise, eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay görevden alındığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya  ”Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra görevi bırakayım” dediği ancak; Soylu Akay’ın bu teklifini ret etmesinden sonra, Akay’ın hem koordinatörlere hem de Süleyman Soylu’ya, “ madem beni görevden aldınız beni oluşturulacak yeni yönetime alın“ dediği öğrenildi.
 
Hatta Akay’ın İl Başkanı Bülent Delican’ın ile defalarca il yönetimine girmek için görüştüğü ve Delican’a “İl yönetimine girersem burada ağabeylik yaparım. Daha önce kimse benim yönetimim döneminde bana bu konuda yardımcı olmadı ben bu konuda sana yardımcı olurum” dediği öğrenildi.

Bülent Delican’ın Akay’ın bu talebine sıcak bakmadığı o neden ile listeye yazmadığı iddia edildi.
 
Akay’ın bu talebi o dönem Ankara’da AK Parti genel merkezinde koridorlarda sıkça konuşulduğu ileri sürüldü.
 
Akay’ın bu talebi 2009 yılında İl Başkanı iken alınan Başarısız sonuçlardan sonra o dönem İl Başkanı olan İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün görevden alındıktan sonra İl yönetimine girmiş ve daha sonra Milletvekili sıralamasına girmişti.
 
Akay’ın 2015’te Milletvekili adayı olacağını düşünürsek “acaba Şengül’ün yolundan mı gitmek istedi” demek geldi içimden.
 
Diğer taraftan ise, geçtiğimiz günlerde AK Parti içinde önemli bir isimle yaptığım görüşmede önümüzdeki aylarda yapılacak İzmir kongresi için İzmir Milletvekili

Aydın Şengül’ün Delican’ı istemediği ve kendisine yakın bir ismin İl Başkanı olması için kulislerde çalışmaya başladıklarını söyledi…
 
Konuşmamızın en ilginç bölümü ise, İzmir milletvekili Ali Aşlık’ında mevcut İl Başkanı Delican’ı desteklemeyeceği ve başka bir isim üzerinde çalıştığını ifade etti.