Dolar 32,5178
%0.25
Euro 34,9097
%0.49
Altın 2.432,400
%-0.26
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

PM'de son durum ne'

CHP’de 5-6 Eylül’de yapılacak kurultay öncesi, İzmir’de PM’ ye girmek için büyük bir rekabet yaşanıyor. PM’ye girecek ya da kulislerde konuşulan, muhtemel isimleri bir çok kişi yazdı, çizdi.

Ben bu isimlerden birçoğunun listelerde olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü bu isimlerin yazılabilmesi için İzmir lobisinin çok güçlü olması gerekiyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ne yapacağı ise merak konusu…

Kocaoğlu’nun PM’ye yeni isimler önereceğini düşünüyorum. Özellikle İzmirli vekillerden Aytun Çıray, ve Alaattin Yüksel dışında kalan isimlerin yerinin garanti olmadığını düşünüyorum.

Özellikle daha önce YDK’ya giren milletvekili Mustafa Moroğlu’nun yeni dönemde yeniden listeye girmesi zor. İzmir’den listede olan PM üyesi Hüseyin Saygılı’nın yeniden listeye girmesi benim için sürpriz olmaz.

Saygılı, bu dönem İzmir’de PM listesine giren isimler içinde en etkili çalışmayı yapan isimdi. Kılıçdaroğlu’nun listede Saygılı’ya yer vereceğini düşünüyorum. 

Alattin Yüksel’in yakın çevresine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmede “Milletvekili adayı olmayacağını ve o nedenle PM’ye girmek istediğini” ilettiğini duydum.

İl Başkanı Ali Engin, sohbetimiz sırasında, PM’ye girecek isimlerle ilgili taraf olmayacağını ve isim önermeyeceğini ifade etti.

Zaten CHP içinde yaşanan tartışmalara baktığınızda, görüştüğüm birçok genel başkan yardımcısına da “CHP’nin güçlü olduğu ve belediyelerinin olduğu yerde PM’ ye kimsenin girmemesi” gerektiğini ifade ettim.

Sanıyorum CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Doğu ve Anadolu’dan daha fazla ismin PM’ ye girmesi için böyle bir karar vereceğinin sinyallerini aldım.
 
Geçmiş dönemlerde PM’ ye giren birçok ismin, birden fazla görev almasından dolayı bu görevde aktif olamadıklarını gördük. Bu tabloda 2015 genel geçimlerinde CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nın başarılı olmaktan başka çaresi yok. 
 
Bu nedenle listeyi kendisi yapacaktır. Bu liste hazırlanırken ince eleyip sık dokuması lazım.