Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Bu proje İzmir'e hayat verir

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyakalılarla birlikte eğitim alanında ülkeye örnek olacak bir projeye imza attı.
 
 “Karşıyaka’nın Filizleri-Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesiyle maddi durumu yetersiz ve resmi burs yönetmeliğine uyan öğrencilere, örgütlenen apartmanlar burs verecek.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bu projeyle CHP’li belediyelerin başlattığı dershane hizmetinden bir adım önüne geçmiş oldu…
 
Bu projenin yapılması, Karşıyaka’da yaşayan halkın buna dahil olması, belediye ile o kentte yaşayan vatandaşların ortak proje yürütmesi, “Sosyal demokrat belediyeciliğin” hedeflediği önemli bir adımın gerçekleşmesiydi…
 
Bu uygulamanın başarıya ulaşması İzmir ve Karşıyaka’da yaşayan birçok öğrencinin kaderini değiştirecektir.  Özellikle Karşıyaka’da yaşayan sosyal demokrat anlayışa sahip ve ekonomik sıkıntısı olmayan Karşıyakalılara, gönül rahatlığı içinde yardım yapacağı bir kapının açılmasına, belediye referans olmuştur. 
 
Bu projenin ayaklarının yere sağlam basması için bütün koşulların oluştuğunu Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın konuşmasında anladık.
 
Bu anlamda diğer belediyelere örnek olacak bu projenin bizler de takipçisi ve destekçisi olacağız…
 
Gelelim toplantıda Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a soğuk duş yaşatan anlarına…
 
Gazeteci Abbas Güçlü ’nün “Belediye burslarının kaldırılmasının, CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne giderek başvuru yapması üzerine gerçekleştiğinin altını çizdi ve “Belediyelerin verdiği bursu CHP kaldırdı. Bu yüzden ilginç ve önem arz eden bir proje. Bu bir anlamda CHP’nin gel-gitlerini gösteriyor. CHP’nin tribünden inmesi güzel. Bu tür bir dönüşüm olması CHP’nin de halka indiğinin göstergesi” diyerek CHP'yi eleştirmesi Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın hiç beklemediği bir durumdu.  
 
Bu sabah basın toplantısına sevgili arkadaşım Sercan Avcı ile birlikte giderken, “Basın toplantısının Konak’ta olması tartışma konusu olur” diye konuşmuştuk. Bu konu, yine Abbas Güçlü tarafından eleştiri konusu yapıldı.

Konuk olan Abbas Güçlü aynı konuya parmak bastı. Güçlü’nün “Karşıyaka Belediyesi’nin toplantısının Konak’ta olması da ilginç. Karşıyaka’da yer mi, otel mi yok “ sözleri Başkan Akpınar'a soğuk duş etkisi yaşatan diğer bir an oldu. Başkan Akpınar'ın, bu durumu izah eden açıklamasına rağmen, toplantı salonundan çıktığımızda hafızalarımızda bunlar yer etti.
 
 Diğer taraftan ise bu proje ile çok ilişkilendiremediğim ve Akpınar’ın yanında oturan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’di…
 
Başkan Akpınar'ın Atilla Sertel’e konuk olarak söz vermesi çok anlamsızdı.
 
Gazeteciler camiasında son günlerde en çok tartışılan isim olan Sertel’in salona girerken hiçbir gazeteci ile selamlaşmaması çok ilginç bir durumdu. Konuşmasının ardından elini ovuşturması dikkat çekti.