Dolar 32,4659
%0.09
Euro 34,8745
%0.38
Altın 2.433,640
%-0.21
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Ufukta yeni bir kurultay var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MYK’yı açıkladı. Açıklandı açıklanmasına da, kurultay sonrası CHP Genel Merkezi’nde yaşanan kargaşa kurultayda olduğu gibi Kılıçdaroğlu’nun hesaplarını alt üst etti.
 
PM’de olduğu gibi Kılıçdaroğlu çalışmak istediği birçok ismi MYK’ya yazamadı.
 
Nasıl ki kurultayda Muharrem İnce’nin beklenenden fazla oy almasından sonra gece yarısı PM listesi değiştirilmiş, 10’a yakın yeni isim listeye yazılmıştı.
 
 İşte MYK listeleri yapılırken buna benzer bir durum sergilendi. Kurultay tarihi ile MYK’nın açıkladığı tarih arasında geçen zaman içinde MYK’ya girecek isimler için çok ciddi kulisler yapıldı.
 
 Bu kulisler yapılırken, zaman zaman örgüt ile üst düzey yöneticiler arasında sert tartışmalar yaşandı. Bir de buna Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yazmak istediği, örgütten gelmeyen Enis Berberoğlu ve Mehmet Bekaroğlu gibi isimler, genel merkezde tam anlamı ile kıyametleri kopardı. Bütün bu gelişmelere rağmen Kılıçdaroğlu bu isimleri MYK’ya aldı.
 
Kılıçdaroğlu’nun örgütün mesajına kulak tıkayarak kurultay salonunda çizilerek örgütlerin vize vermediği isimleri korumaya alması tepki alırken, MYK’nın açıklanmasıyla bu tepkiler daha fazla büyüdü…
 
Kılıçdaroğlu büyük bir risk alarak MYK’yı kendi istediği şekilde oluşturdu. Ancak; görünen o ki, CHP’de yeni bir kurultay kapıda gibi…
 
MYK’nın açıklanmasından sonra yaşanan tartışmalar büyüyerek devam ediyor. Bu yaşanan tartışmalar bitmezse önümüzdeki aylarda bir kurultay daha kaçınılmaz olacaktır.
 
Gelelim İzmir’e…
 
Yeni MYK’da CHP’nin kalesi olarak görülen İzmir’den bir tek ismin olmaması İzmir’de tam anlamı ile şaşkınlık yarattı. Türkiye’nin en büyük üçüncü ili İzmir’den tek bir temsilci yok…
 
Oysa kurultaydan hemen sonra hem İzmir Milletvekili Aytun Çıray hem de Mehmet Ali Susam’ın MYK’ya girmesine kesin gözü ile bakılıyordu…
 
Ancak; kurultaydan hemen sonra İzmir’den MYK’ya girecek isim konusuna yapılan baskıların CHP Genel Merkezi’nde doğru sonuç vermediği ve geri teptiği konuşuluyor.
 
Özellikle İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in MYK’ya girmesi için yoğun bir lobi çalışması yapıldığı, Genel Başkan’a “ Alaattin Yüksel PM’de çok çizik yedi, itibarını kurtarmak için MYK’ya alınması lazım” diyerek baskı yapıldığı belirtilirken, diğer taraftan ise Mehmet Ali Susam’ın MYK’ya girmemesi için yoğun çaba gösterilmesi, Aytun Çıray’ın bazı belediye başkanları ve ilçe başkanları tarafından şikayet edilmesinin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun  “Ne şiş yansın neden kebap” diyerek İzmir’den hiçbir temsilci almadığı, Genel Başkana yakın isimler tarafından ifade edildi.
 
Yani anlayacağınız İzmirliler kendi kendini yaktı.