Dolar 32,4561
%0.11
Euro 34,7893
%-0.04
Altın 2.428,020
%-0.29
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP İzmir ve demokrasi

Genel seçimlerde istediği başarılı sonucu alamayan CHP’de işlerin pekiyi gittiğini söylemek zor.

İl eski Başkanı Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin’in disiplin kuruluna ifadeye vermeye çağrılmalarının hemen akabinde İl Başkan Yardımcısı Berk Ulusal’ın da seçimlerden sonra kendisine ait facebook adresinden yaptığı açıklamalarından dolayı İl Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasının bardağı taşırdığını düşünüyorum.

Ve CHP'nin maalesef kamuoyunda tartışılır hale geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Neden m? CHP her fırsatta 'sosyal demokrat partiyiz', 'çok sesliyiz' açıklamalarına rağmen seçim sonrası yapılanların sosyal demokrat bir partiye yakışan tutum olmadığını düşünmeye sevk ediyor beni...

İnsanın aklına CHP’de neler oluyor' Sorunu getiriyor.
CHP İl Başkanlığı'nın dün yaptığı olağan yönetim kurulu toplantısında alınan kararın tam anlamıyla bende şaşkınlık yarattığını ifade edebilirim.
İl Başkanı ve bazı İl yöneticilerinin kendileriyle birlikte hareket eden ve parti için çalışan  yoldaşlarını sadece özgür ifadesini açıkladığı için görevden alması tam anlamıyla bir fiyaskodur...

İl Başkanı ve İl yönetim kurulunda bu konuda karar verenlerin sadece Genel Merkeze sıcak görünmek için yapılan bir hareket olarak düşünüyorum...

Ve demokrasi adına CHP İzmir’i sınıfta bırakan bir karardır.

Bu kararı veren İl Başkanı Serter “ben çok iyi Kılıçdaroğlu’cuyum" mesajını vermek çabasından başka bir şey değildir.

Oysa fotoğrafın büyük tarafında işler hiçte öyle değil…

Bırakın il yöneticisi olmayı, partinin herhangi bir üyesi dahi kendisini iktidara taşıyamayan bir yönetimin yeniden Kurultay’dan güvenoyu almasını talep etmesinden daha doğal bir şey olamaz. 

 Bu talebin istenmesinin dahi suç olduğu bir partide demokrasiden nasıl bahsedilebilir siniz'

Bu eleştiriyi yapan il Başkan yardımcısına “sen demokratik hakkını kullandın, bizde senin omuzundaki apoletini söküyoruz” cezasını vermek sadece demokrasisi az gelişmiş partilerde olur.

Kendisine demokrasiyi rehber etmiş bunun savunuculuğunu  yapan bir partide hele hele demokrasinin başkenti İzmir’de böyle bir karar vermek CHP açısından sıkıntılı bir durum.

Burada mesele İl Başkan Yardımcısı'nın görevden alınması meselesi değil, Demokrasi ile kendisini harmanlamış bir partide yöneticilik yapan kişilerin zihniyet meselesi… Oysa geçmiş yıllarda İl Başkanlığı yapmış isimler döneminde böyle kararlara hiç denk gelmedim.

İşlerin bu raddeye gelmesinden sonra İl Başkanı Serter bununla kalmamalı kendi yöneticisi Berk Ulusal’ı disipline de vermelidir diye düşünüyorum.

İşte o zaman görevini tam anlamıyla yapmış olacaktır.

Bunu yazıyorum ama inanın şaka gibi geliyor. Bana bundan 5 yıl önce bu gerekçeler ile CHP’de disipline adam verecekler İl Başkan yardımcılarını görevden alacaklar diye bir şey söylemiş olsalardı ben “şaka mı yapıyorsunuz'” diye sorardım.
 
İnsan Facebook’tan beğeni yaptığı için, ya da “Genel Başkan derhal Genel Kurulu toplamalıdır” dediği için görevinden alınır mı'

Evet, bu yaşananlar kamera şakası gibi…

Oysa aynı İl Başkanı ve yönetim kurulu, yerel seçimlerde adaylar açıklandıktan hemen sonra sokak sokak dolaşarak hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmış hem de CHP’nin seçim kaybetmesi için çalışan isimleri kazanmak için kucak açmamış mıydı'

Bu isimlerin desteğine sıcak bakan ve onları seçimden sonra partiye dönmeleri sinyali veren İl Başkanı Serter neden aynı hoşgörüyü kendi İl Başkan Yardımcısı'na göstermiyor'

Bundan sonra İl Başkanı Bedri Serter ve İl Başkan Yardımcısı Berk Ulusal’ın bir arada çalışması mümkün gibi görünmüyor. İl Başkanı başlattığı operasyonu yarım bırakmamalıdır. Aksi takdirde Ankara’dan gelecek mesajın iyi olmayacağını düşünüyorum.