Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP'de Özkan ve Sertel krizi

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun “seçim bildirgesini” açıklaması  parti içinde ciddi anlamda heyecan yaratmış durumda…

Ancak; ön seçim ile listeye giren İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel’in adaylığının yapılan itiraz sonucunda düşürülmesi çok etik olmayan bir durum…

Ön seçim ile seçilmiş ve örgütün desteğini almış bir adayın hiç etik olmayan bir durumda düşürülmesi İzmir örgütüne yakışmadığını net bir şekilde ifade etmek istiyorum…

 Seçimde hak edilememiş bir hakkı masa başında alınmaya çalışılması etik bir tavır değil…

Zaten bu duruma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu yaptığı açıklama ile son noktayı koydu. Bu itirazı yapanların gerekli cezayı alması için CHP MYK’sı da düğmeye bastı ve CHP Genel merkezi kamuoyuna gereken yapılacağı mesajı verildi.

Bundan sonra yapılacak tartışmalar CHP’ye zarar verecektir. Özellikle bazı il yöneticilerinin bilerek ortalıkta yapılan dedikodular ile bu organizasyonun içinde çekilmeye çalışılması İl Başkanlığının bu organizasyonun içinde mesajı çıkarılmaya çalışılması iktidarı hedefleyen CHP’nin kalesi olan İzmir’de sıkıntılı bir sürece sokulmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.

Atilla Sertel açısından zor bir durum olduğunu düşünüyorum. Ancak; yaşananlardan sonra Sertel’in sakin bir tavır içinde olması ve ardından verdiği mesajlar ile gelecek dönem için kendisine önemli görevlerin verileceğine kesin gözü ile bakılıyor. CHP üst yönetiminin bu yaşanan mağduriyeti karşılıksız bırakmayacağını düşünüyorum.

Bu olaya ilgili çok fazla bir şey yazmak ya da konuşmak çok fazla anlam kazanmayacaktır. Bu tartışma bir süre daha devam edecektir.

Bu olay İzmir İl Başkanlığını ve CHP’yi genel seçimler öncesi tartışmaların içine çekerken, bir diğer taraftan ise, İl Başkanlığının yaşadığı organizasyon sorunu son yapılan İl Başkanlığı ile vekiller arasında yapılan toplantıda gün yüzüne çıktı.

Özellikle Milletevkili aday olan eski Bakan Zekeriya Temizel ve  Tuncay Özkan’ın çıkışları İl Başkanlığını zor durumda bıraktı.

Seferihisar’da yapılan  “Çalıştay da yaşanan tartışmaların” yankısı devam ederken, İl Başkanlığın yapılan toplantıda İl Başkanı ile aday vekiller arasında yaşanan tartışma CHP açısından can sıkıcı bir durum… Bunun çözümü İl Başkanı Bedri Serter ve yönetim kurulunun yapacağı çalışmalar ile çözülebilir.

Genel seçimlere gidilirken İl Başkanlığında bir seçim planlamasının hala yapabilmiş olamaması örgüt içinde İl Başkanlığının en fazla eleştirildiğini konuların başında geliyor.

Ancak; şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor, geçtiğimiz dönemlerde vekiller atama ile yapılmasından dolayı İl Başkanlığı hazırlıklarını daha hızlı yapabiliyordu. İl Başkanlığı ile ilgili “geç yapılan koordinasyon” eleştirilerinin İl Başkanlığı açısından “ön seçim ve sonrası” yaşanan yoğunluk nedeni ile olduğunu ifade etmemiz yanlış olmaz…

Neyse dönelim dün İl Başkanlığında yapılan toplantıya…
Dün İl Başkanlığında Milletvekilleri ile birlikte yapılan toplantıda İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Tuncay Özkan’ın çıkışları ve yaşanan tartışmalar İzmir kamuoyuna bomba gibi düşmüş durumda…
 
Özellikle Özkan’ın toplantılarda söyledikleri CHP İzmir ile yerel medyayı karşı karşıya getirdi… Görüştüğüm birçok medya kuruluşu Tuncay Özkan’a tavır almış ya da alamaya hazırlanıyor. Seçim çeyrek kala Tuncay Özkan’ın bu çıkışı İzmir’de ciddi sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
Özellikle Özkan’ın İl Başkanı ve Yönetimine karşı tavrı ve konuşması ciddi tepki almış durumda…Özkan’ın Ajansa ve yerel medya ya gerek yok. Medya kanadını biz organize ederiz” sözleri İzmir kamuoyun da tepki ile karşılanmış durumda…

Buna birde Özkan’ın İzmir’de yerel medya ve İl Başkanlığı karşı tavrını ortaya koyan “Beni kimse taşımıyor ben kendimi taşıyorum” diyerek yaptığı çıkışı ile İzmir’e  ” buranın patronu benim” mesajı verdi.
Oysa İzmir örgütünün patronu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eden İzmir İl Başkanlığı koltuğunda oturan Bedri Serter değil midir. 

İl Başkanı Serter’in bu konuda Özkan’a bu durumu hissettirmesi gerekmez mi'
Tuncay Özkan’ın bu çıkışına en sert tepki ise, Örgütlerden sorumlu İl Başkan yardımcısı Savaş Akıncı’dan geliyor. Akıncı  “Hiç kimse CHP’nin üstünde değil, böyle konuşamazsınız. Herkes yerini bilecek” diyerek gösterdiği tepki CHP’de “meydan boş değil” mesajı vermiştir.

Bu tartışmaların yaşandığı toplantıda son noktayı ise, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden olan İzmir milletvekili Aytun Çıray koydu.

Toplantıda açık açık konuşlan İzmir milletvekili Aytun Çıray” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu yerde bu tartışmaları yapmak yanlıştır. Bırakın bu tartışmayı çalışalım. “Diyerek tartışmanın seyrini değiştirdi.

Çıray İl Başkanı Bedri Serter’e dönerek “ İl yönetiminin başarısız olmuştur. Bırakın kardeşim bana bu konuşmaları bana yarın hangi ilçeye gideceğimi söyleyin. Bunu söyleyebiliyor musun'” diyerek çıkışması yaşanan tartışmalara son noktayı koymuş oldu.
Deneyimli Siyasetinin  yapığı çıkış ile tartışmayı sonlandırması ve bu tartışmanın CHP’ye zarar verdiğini hissettirmesi ve ardından tartışmaların sona erdiği ifade edildi.

 Çıray’ın bu eleştirisini en hızlı bir şekilde İl Başkanı ve yönetim kurulun dikkate alarak bir an önce planlama yapması gerekiyor. Aksi taktirde önümüzdeki günlerde İl Başkanı ve yönetim kurulu büyük sorunlar yaşayacaktır.