Dolar 32,3550
%-0.39
Euro 34,7109
%-0.27
Altın 2.397,640
%-1.03
Bist-100 10.154,00
%1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Cesur yürek Pekdaş

Birleşik Haziran Hareketi’nin laik ve bilimsel eğitim talebiyle ilgili yaptığı boykot eylemine polis sert müdahalede bulundu. Polisin biber gazından ve tomadan sıkılan kimyasal sudan kaçan birçok vatandaş Konak Belediyesi’ne sığındı.

Polisin Konak Belediyesine sığınan vatandaşları almak için Belediye binasına girmek istemesine Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş birçok Belediye Başkanın gösteremeyeceği cesareti ortaya koyarak polislerin önüne set çekti.

Başkan Pekdaş makamından inerek polise engel olmaya çalışınca tansiyon iyice yükseldi ve Başkan Pekdaş Polise içeri giremeyeceklerini söylemesine rağmen polislerin içeri girmek istemesi “avazı çıktığı kadara bağırarak" içeri giremeyeceklerini söyledi.

Ve kollarını iki yana açarak polislerin içeri girmelerini engelledi. Bununla da yetinmeyen Başkan “ gözaltına alınan personelimi geri getirin” diyerek polise sert çıktı. Yani “eylemcileri Polise teslim etmedi”

Başkan Pekdaş’ın makam odasından inerek polise karşı net tavrı nedeni ile polisin geri adam atmasına neden olan bu davranışı bütün ilkede gündem oturdu.

Ve Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş CHP’nin Türkiye’de ki gururu oldu…

Aslına Sema Pekdaş’ın bu tavrı ilk değildi; Daha önce’de gezi olayları esnasında da Baro Başkanı olduğu dönemde yanında avukat ordusu ile birlikte polise göğüs gererek gece yarılarına kadar İzmirli gençlerin başında bekledi. Onun bu tavrı sayesinde “Terörist, marjinal” damgası vurulan İzmirli gençler burnu bile kanamadan olayları atlatmıştı.

Konak’tan aday adayı olduğunda CHP MYK’sı tarafından Karşıyaka’ya aday gösterilen “ buradan aday yaparsanız istifa ederim” diyerek Genel Merkeze rest çeken Pekdaş’ın bu davranışı büyük takdir toplamıştı.

Ve Başkan Pektaş’ın belediye binası çnünde yaptığı bu direniş CHP’nin ideolojik duruşu açısından önemli bir sınavdı…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kravatını çıkararak sokağa inmesinden sonra bundan sonra CHP’nin her ferdinin sokakta olması gerektiğine bakarsan Başkan Pekdaş’ın yaptığı davranış İzmir’de CHP açısından önemli bir başlangıç olacaktır.

Seçimler önesin de yandaş basın tarafınan adeta linç edilen ve bazı ulusalcı kesim tarafından “Terörist, militan, KCK’lı  “ yakıştırması yapılan kendi partisinde CHP’li olmamakla suçlanan Pekdaş partisinin ana ilklerinden olan laiklığı savunan vatandaşları için göğüs gererken bunda eleştiriyi yapan kişiler neredeydi.

Bu tavırla sadece CHP’liler değil BDP, ÖDP, TKP ve birçok sol parti ve grup tarafından Sema Pekdaş’ın bu tavrı alkışlandı.  
CHP’nin köklerine dönerek, Laikliğe sahip çıkması gerektiğinin bir işaretidir. Ve Sağdan değil, Sol ve Devrimci tabanla yoluna devem etmesi gerektiğinin bir işaretidir.  
 

NOT: İzmir’de gösterilerde görev yapan bazı polislerin yüzlerinin kapalı olması kafaları karıştırdı. Ayrıca en çok gündemde tutulması gerek bu polisler ne maksat ve amaçla alanda yüzlerini kapattılar. Bu davranışı yüzü maskeli polislerde “makul şüpheli” olmuştur.