Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

AK Parti'de işler iyi gitmiyor

AK Parti İzmir İl Eski Başkanı Ömer Cihat Akay’ın görevden alınmasından sonra il başkanlığı koltuğuna oturan Bülent Delican ile yeni bir dönem başlamıştı.
 
Özellikle teşkilatlar içinde büyük bir heyecan olması beklenirken, yaşanan süreç içinde İl Başkanı Delican ile birlikte yola çıktığı ekip arkadaşları arasında büyük sıkıntılar yaşandı.
 
İl başkanlığına atanmasında önemli destek sağlayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın il yönetimine alınmaması ve ardından il yönetimine girecek isimleri yazılması sırasında fikrinin alınmaması, ikiliyi birbirinden uzaklaştırdı. Ardından Rahmi Taştan ile yaşanan problem ve en son Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan ile ilçe teşkilat seçimlerinde yaşadığı problemler, Delican’ı sıkıntıya sokmuş gibi görünüyor.
 
Bir de bunun üzerine ilçe seçimlerinde yaşanan tartışmaları eklerseniz, Delican açısından pek iç açıcı bir durum olmadığını söylemek yanlış olmaz.
Göreve geldiği zaman, o dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “2019’a kadar görevinin başındasın” sözüne güvenerek her yerde rahat davranması, Delican için büyük bir handikap.
 
Bir de bu yaşananların üzerine İl Başkanı Bülent Delican’ın açıklamaları ile çelişen olayları koyarsanız, işte o zaman AK Parti İzmir İl Başkanlığı için işlerin pek de iyi gittiğini söylemek mümkün değil...
 
Delican’ın, “Genel merkezimizin gösterdiği aday kimse, biz de onun arkasında dururuz. Bunun dışında başka bir duruma izin verilmez. Bu konu kesin ve nettir. Eğer genel merkezin uzlaşı içinde seçtiği adaya karşı çıkan ve yeni bir liste çıkarmaya çalışan olursa sonucuna da katlanır. Zaten partimizin daha önce verdiği bir karar var. Tüm kongrelerin tek adaylı ve sorunsuz gitmesini istiyor. Biz de bunu İzmir’de uyguladık. Uygulamaya da devam edeceğiz” şeklindeki açıklamaların AK Parti’de yerine getirilmediğini görüyoruz.
Teşkilat içerisinde bazılarının “İl Başkanı Bülent Delican’ın söylediği ile yaptığı birbirini tutmuyor” şeklindeki eleştirilere ben katılmıyorum. İl Başkanı Bülent Delican’ın dürüstlüğüne asla ama asla diyecek sözüm yok. Hatta şunu çok rahat ifade edebilirim, Başkan Delican siyaset yapmak için fazla dürüst bir insan…

Ben, Sayın Delican’ın, teşkilatı yakından tanımamasından kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Bir de bunun üzerine Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan ve Rahmi Taştan’ın uzun zamandır teşkilatlardan uzak kaldığını koyarsanız, bu yaşanan sorunların normal olduğunu düşünüyorum.
 
Buna bir örnek vermek istiyorum. 2011 yılında yapılan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı seçiminde, o dönem il yöneticisi olan ve genel merkezin adayı olan Sabır Telingün’ün karşısına, Kadir Atalık bir liste çıkararak aday oldu.
 
İl Başkanı Bülent Delican’ın “Genel merkezin belirlediği adayın karşısına çıkan bedelini öder “ açıklamasına karşın, AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatında yaşanan çelişkileri gözler önüne sermek için bir liste yazacağım…
 
2011 yılında Gaziemir ilçe teşkilatında yapılan seçimde Genel Merkezin adayına karşı aday olan Kadir Atalık’nın listesinde olan bazı isimlerin bugün nerede görev yaptığını da gözler önüne sereceğim.

 
GENEL MERKEZE BAYRAK AÇANLAR LİSTELERDE
Genel merkeze karşı liste çıkaran Kadir Atalık’ı açık açık destekleyen Nazmi Yılmaz bugün il yönetiminde ikonomi işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı oldu. Yine aynı listede yer alan Fadik Zelek, il kadın kolları başkan yardımcısı oldu. O listedeki Adem Tezgel, Akın Çakmak, Enver İşinibilir, Fatih Erdoğmuş, Murat Elçi Koca, Serdar  Muçay, Fatih Sevil, ilçe başkan yardımcıları oldu. Listede genel merkeze karşı bayrak açanlar ve delege listesine yazılan isimeler ise söyle;  Musa Coşkun, Abdurrahman Aslan, Nazım Öztürker, Özkan İmamoğlu, Fatma İmamoğlu, Fatma Ölçer, Ahmet Özak, Cemal Özcan, Enver İşinibilir, Fadik Zelek, Hüseyin Köse, Mehmet Baloğlu, Kadri Atalık, Adem Tezgel, Bulent Demirkesen, Gaziemir 9 Eylül mahalle muhtarı Mustafa Tosun ve Dilek Özcan, delege olarak listelerde yer aldı.

Daha önce genel merkeze başkaldıran bu isimlerin listelerde yer alması diğer ilçe teşkilat üyelerine cesaret veriyor…

NOT: Dün Bornova İlçe teşkilatının yaşadığı tartışmalı kongre İl Başkanı ve diğer il yöneticilerini sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Bornova, AK Parti’nin mevcut yönetimi için önemli bir yer… İl Başkanı Bülent Delican, il yönetiminin iki numaralı ismi dünkü olaylı kongrenin Divan Başkanı, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Rahmi Taştan,  İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak, Mali İşlerden Sorumlu Mehmet Deniz Şimşek,  AK Parti’nin ağır toplarından Hasan Ali Kahraman, Aziz Demir, Hüseyin Özkan gibi önemli isimlerin olduğu kongrede böyle bir tartışmanın yaşanması AK Parti İl yönetimi için büyük bir handikap. Yani anlayacağınız İl Başkanı Bülent Delican kendi evinde gol yedi diyebiliriz.