Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8352
%0.3
Altın 2.507,260
%0.92
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

CHP Kemalpaşa'da garip iddia

Geçtiğimiz aylarda bizim gündeme getirdiğimiz "Kemalpaşa'da cami inşaat ihalesinin iptal" edilmesi ile ortaya atılan iddiaların, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin tarafından dile getirilmesinin ardından, yeni bir iddia, İzmir gündemine BOMBA gibi düştü.
 
O dönem yazılanlara cevap vermeyerek suskun kalan Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bu kez CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'e yanıt verdi... Ve bu söylediklerini ispatlamasını istedi...
 
Oysa İl Başkanı Ali Engin cami ihalesi ile ilgili bir ironı yaparak, AK Parti'nin dindar vatandaşlardan inançlarını istismar ederek oy aldığın belirtmiş, “Kemalpaşa'da CHP döneminde yapılan  cami ihalesini AK Partili Belediye Başkanı iptal etmiştir” diyerek bu konuda AK Partililerin samimi olmadıklarını anlatmaya çalışmıştır.
 
Ama Belediye Başkanı Arif Uğurlu bu güne kadar kendisi ile ilgili bizim ortaya çıkardığımız haksızlıklarını hiç birine yanıt vermedi. Yazılanlardan dolayı başka belediye olsaydı hakkında elli defa soruşturma açılabilirdi.
 
Oysa sayın Başkan cami ihalesini iptal ederken şirkete 200 bin lira civarında bir tazminat ödeyerek Belediye'de kamu zararı oluşturmuştur. Bu da suç değil midir.
 
Öğretmenler gününde öğretmenlere hediye edilmek için 10 liraya  alınan şallar için Büyükşehir Beledİyesine dava açanlar neden burada oluşan   kamu zararı için herhangi bir şey yapmamıştır.
 
Biz gazeteci olarak  Kemalpaşa'da üzerimize düşen sorumluluğu yaptık. Ancak; iktidar olan AK Partili Belediye Başkanı’na muhalif olan CHP ve MHP'li ilçe Başkanları ve meclis üyeleri neden suskun...
Neden bununla ilgili tek kelime etmezler...
Bu suskunluğun sebebi nedir'
İki gündür İl Başkanı Ali Engin ile Belediye Başkanı Arif Uğurlu
arasında yaşanan tartışmada ev sahibi olan çiçeği burnunda ilçe Başkanı Ulviye Üreten neden sessiz...
Kemalpaşa'da neden siyasi sorumluluğunu yerine getirmez...

Kemalpaşa'da çok sayıda CHP'li'den hem mesaj hem de telefon aldım ve bunun üzerine çiçeği burnunda İlçe Başkanı’nı telefonla arayarak, yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklama yapıp yapmayacağını sordum., İlçe Başkanı bana kısa ve öz bir açıklama yaptı.
Bana aynen şunlar söyledi;  "Ben bu konuda hiç bir açıklama yapmayacağım."
Kemalpaşa'da yaşayan CHP'lileri arayarak İlçe Başkanı’nın neden açıklama yapmadığını sordum. Duyduklarım beni şaşkına çevirdi...

İLÇE BAŞKANIN EŞİ UĞURLU'NUN DANIŞMANI MI'
İlçe Başkanı Üreten’in bu konuda açıklama yapamayacağını, çünkü eşi  Rıdvan Üreten'in Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun imar danışmanlığını yaptığını ve bu nedenle sessiz kaldığını söylediler....
 
Hatta İlçe Başkanı Ulviye Üreten'in yerel seçimlerde Bağyurdu'nda kapı kapı dolaşarak "CHP'li Rıdvan Karakalı'ya  oy vermeyim, AK Parti yada MHP'ye oy verin" diyerek CHP aleyhinde çalıştığı iddia edildi.

Bağyurdu'nda oturan bir kaç CHP'li arkadaşımla konuştuğumda bana bunun doğru olduğunu söylediler. Hatta seçimde önce bu durumun İl Başkanı Ali Engin'e iletildiği ifade edildi.  Bu seçimde Belediye Başkanı Arif Uğurlu'nun ilçe Başkanlığı seçiminde bayan İlçe Başkanın seçilmesi için gizli destek verdiği iddia ediliyor.
 
İlçe Başkanı’na bu iddiaları da sordum. “Bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum" diyerek bu iddiaları yalanlamadı. Sadece konuşmak istemediğini  söyledi. Durum böyle ise, vay CHP'nin haline...  Zaten son seçimden sonra Kemalpaşa CHP'de kamplaşmaların başladığı iddia ediliyor...