Dolar 32,5145
%0.24
Euro 34,9085
%0.48
Altın 2.438,450
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

O ilçede AK Parti gibi CHP de karışık

AK Parti'de ilçe kongrelerinin takvimi belli olurken, bazı ilçelerde kimin aday olacağı belirsizliğini koruyor. Bu ilçelerden Buca'da adaylık yarışı tüm hızı ile devam ederken, meclis üyesi Ünal Ömür ile Cafer Büyükalmus arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Bunun nedeninin, meclis üyesi Ömür'ün Ankara'da gerçekleştirdiği anti – Büyükalmus lobisi olduğu iddia ediliyor.
 
AK Parti genel merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde Ankara'ya çağrılan mevcut Başkan Neşat Aslan'la, İhsan Centilmen, Mehmet İlkbahar ve Cafer Büyükalmus görüşme odasında, genel merkez kurmayları tarafından mülakata alınmış ve yapılan mülakat sonucunda Büyükalmus tek isim olarak öne çıkmıştı.

Bunun üzerine harekete geçtiği iddia edilen meclis üyesi Ünal Ömür'ün Ankara'da yaptığı kulisler sonucunda başkanlık için ismine kesin gözü ile bakılan Cafer Büyükalmus'un adaylığının askıya alındığı iddia ediliyor.
 
Meclis üyesi Ömür'ün “Cafer Büyükalmus'un aday olmaması için ekibimle gerekli çalışmaları yapacağım” diyerek Ankara'ya gittiği ve burada yapılan görüşmelerde Ömür'ün “Cafer Büyükalmus ile bu işlerin olmayacağı”nı söylediği, “Onun olması durumunda Buca karışır. Zaten ekonomik olarak ilçeyi kalkındıracak durumu yok. Piyasaya borcu olduğu için çek ve senetleri geri dönüyor” diyerek Genel Merkez'de lobi çalışması yaptığı ve bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun İl Başkanı ve yönetimine "Gidin Buca ile ilgili biraz daha çalışın"diyerek talimat verdiği iddia edildi.

Bunun üzerine Buca teşkilatının karıştığı ve ikili arasında sert tartışmaların geçtiği iddia edildi.
 
Bu yaşanan gelişmeler üzerinde İl Başkanı Bülent Delican'ın yeni bir arayışa girdiği, bu girişimden sonuç çıkmaması halinde ise Genel Merkez’de ibrenin yeniden Cafer Büyükalmus'a dönebileceği iddia edilliyor.

Bu yaşananlardan sonra Cafer Büyükalmus'a yakın isimlerin, bu yanlış bilgilerin Ankara'ya anlatılması için gitmesi konusunda ısrar ettiği, ancak; Cafer Büyükalmus'un yakın çevresine “Ben kendimi anlatmak için Ankraya'ya gitmeyeceğim. Bu yalanları genel merkez araştırıp doğuları bulacaktır” dediği öğrenildi.
 
İL YÖNETİM YEDEK LİSTESİ NEDEN AÇIKLANMIYOR
Eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay dönemimde yedek il yönetim kurulu üyeleri il başkanlığında görevlendirildi. Ancak bu dönem bırakın görevlendirilmeyi AK Parti'de yedek üyelerin kim olduğu bilinmiyor. İl yönetim kurulu asil listelerin açıklanmasından sonra yedek üyelerin açıklanamaması kafaları karıştırıyor. Özellikle teşkilat içinde yedek yönetimin neden açıklanamadığı sorgulanıyor.