Dolar 32,5419
%0.32
Euro 34,8477
%0.31
Altın 2.446,810
%0.33
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Karşıyaka'da ilçe hesapları

CHP’nin kalesi konumundaki Karşıyaka’da, parti içi yeni bir imza hareketi başladı… Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlatılan imza hareketine destek vermeyen Demokratik Taban Hareketi(DTH) ise yeni bir imza sürecini başlattı.

Başını Cihan Türsen'in çektiği imza hareketinde eski İlçe Başkanı Adnan Alabay, Azimet Gürbüz ve arkadaşlarının desteğini alarak Karşıyaka İlçe örgütünü kongreye götürmek için çalışıyorlar.
 
Bu imza hareketinin başarıya ulaşmasının çok mümkün görünmediğini söylemem yanlış olmaz...

Çünkü; bunun önünde en büyük engel İl Başkanı Ali Engin ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar...
 
Her iki isim de burada yaşanacak değişimde kendilerine yakın bir ismin bulunması için plan yapıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın, birlikte hareket ettiği eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile, dostlukları olan, kısa bir zaman önce Kent Konseyi Başkanı yaptıkları Mustafa Özuslu'nun ilçe Başkanı olması için çalışma yaptıkları Karşıyaka'da bütün siyasetçiler tarafından konuşuluyor.

Akpınar ve Nalbantoğlu'nun bu hamlesi Karşıyaka siyasetçileri tarafından ilgi görmediği gibi tepki ile karşılanıyor. Çünkü; Konak'ta aday adayı olduktan sonra Karşıyaka'da Belediye Başkan adayı olan "Karşıyaka'da ithal aday yakıştırması yapılan" Akpınar'ın Karşıyaka siyasetine müdahalesi örgüt içinde tepki görüyor.
 
Görüştüğüm birçok kişi; "Dışarıdan gelen bir kişinin örgüte müdahale etmesine izin vermeyeceğiz" diyerek tepkilerini ortaya koyuyor. Diğer taraftan ise Mutlu Akpınar'a yakın olan isimlerin örgüt üzerinde çalışmalarına devam ediyor.
 
Cihan Türsen ve Adnan Alabay ekiplerine karşı İl Başkanı Ali Engin ve Belediye Başkanı Mutlu Akpınar birlikte hareket ediyor gibi görünse de bir birine güvenmediklerini söylemem yanlış olmaz...
 
Çünkü; önümüzdeki günlerde istifa ederek milletvekilliğine aday adayı olacak İl Başkanı Ali Engin'i Belediye Başkanı Mutlu Akpınar'ın yakın dostu olan eski İl  Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun da vekil adaylığı planları rahatsız ediyor.

Milletvekili adaylarının ön seçim ile belirleneceğini düşünürsek Karşıyaka İlçe örgütü çok önemli bir önem arz ediyor. Bu nedenle her iki isim de ilçe örgütü üzerinden etkili olmak istiyor.
Akpınar cephesinden baktığınızda Konak'ta yapılan ilçe Başkanlığı seçiminde  Şakir Başak'a karşı seçim kaybettiği düşünürsek, Karşıyaka ilçe örgütü, Belediye Başkanı Mutlu Akpınar ve Nalbantoğlu için daha fazla önem arz ediyor.

Ancak; kim ne derse desin İl Başkanı Ali Engin'in Karşıyaka İlçe örgütü üzerinde ciddi etkisi var. 

Engin istifa etmeden önce Karşıyaka'da yaşanan krizi çözmek için düğmeye basacaktır. Ve bu konu ile ilgili çalışmalara başladığını öğrendim.
 
Milletvekili adayı olmak isteyen Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege'den boşalacak koltuğa  İlçe sekreteri Öznur Kılınç'ın İlçe Başkanı olması için görüşmelere başladığı ve bu konuda hamle yapmak için çalışmalara yaptığı ifade ediliyor.
 
Engin'in bu çalışmaları yapmasına Karşıyaka meclis üyeleri, Adem Şahin, İsfahan Naki, Nurşen Balcı,Önder Koç ve eski ilçe yöneticileri ve Ali Engin'e yakın ilçe yöneticilerinin olduğu öğrenildi.
Bu planın işlemsi için İlçe yönetiminde Ali Engin'e yakın isimlerin sayısının yeterli olduğu ifade edildi.
 
Bu planla İl Başkanı Ali Engin Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu'nun İlçe Başkanı olması için yapılan senaryonun da önüne geçmiş olacak. Zaten Özuslu'nun ilçe Başkanı olmasına Karşıyaka örgütü sıcak bakmıyor. Özellikle Özuslu'nun adaylığı için "Dışarıdan gelen birinin atanmasını istemiyoruz. Zaten kendisi Kent Konseyi Başkanı. Eşi, Karşıyaka Belediyesinden meclis üyesi. Karşıyaka aile partisi olmamalı" diyerek Özuslu'nun adaylığına karşı çıktıkları ifade ediliyor.