Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Yunus Kalkan tribünlere oynadı

AK Parti İzmir'de İlçe kongrelerinin tek aday ile yapılma kararından sonra gerçekleşen ilçe başkanları toplantıları, milletvekilleri ve teşkilat üyelerinin verdiği mesaj programlarından ileri gitmedi.

Teşkilat içinde yaşanabilecek heyecanı da açıkçası yok etmiş bir görüntüsü var.
Bununla birlikte teşkilat içinde yaşanan rekabet ise, tam anlamı ile zirve yapmış durumda...

Özellikle ilçe başkanları seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanı olacak isim açıklanacak. Her ne kadar mevcut İl Başkanı Bülent Delican 2019'a kadar kendisini İl Başkanı görse de biz daha önce AK Parti'de bu işlerin garanti olmadığını gördük.

Geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı yapmış isimler içinde kendi koltuğunu garantiye almadan devam eden İl Başkanlarının ömrünün ne kadar kısa olduğuna hep bilikte tanık olduk. Bir de buna deneyimli bir yönetim kurulunun olmadığını düşünürsek, Delican'ın işinin pek kolay olmadığını ifade etmek istiyorum.

Delican'ın böyle devam etmesi durumunda ben koltuğun tehlikede olduğuna inananlardanım. Çünkü; arkasında giderek büyüyen bir teşkilat başkanı var. Bunu kabul etmeseler de ikili arasında yaşanan gizli kriz süreç yaklaştıkça gün yüzüne çıkıyor.
Özellikle Karşıyaka Kongresinde o kriz “ ben buradayım” diyordu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı ve Genel Merkeze mesajın en net şekilde verildiği kongrede Yunus Kalkan bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendirmiştir. Ve bunu İl Başkanı Bülent Delican'ın gözlerinin içine baka baka yaptı.

Karşıyaka Kongresi'nde Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan'ın divan başkanı olması stratejik bir hata idi.Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan'ın konuşması ile Karşıyaka kongresinin yıldızı olduğunu söylemem yanlış olmaz. Bunu, kongre salonunda bulunan herkes söyledi. Çünkü; herkes sustu Kalkan konuştu. Yani anlayacağınız Karşıyaka kongresinde Yunus Kalkan sazı eline aldı.

Her defasında teşkilat başkanı Yunus Kalkan'ın İl Başkanlığına aday olacağını ve bunun için çalıştığını ve ilçeleri buna göre şekillendirdiğini yazdım.

Bu yazdıklarımın arkasındayım. Ve yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu Karşıyaka kongresinde çok daha iyi gördüm. . Divan Başkanı olan Teşkilat Başkanı Yunus Kalkan'ın nasıl tribünlere oynadığını hep birlikte gördük.Yaptığı konuşma ve sunumlar ile kongre salonunda bulunan herkesi etkilediğini ve İl Başkanı Bülent Delican'ı “gölgede bıraktığını” söylemem yanlış olmaz.

Zaten salonda katılanları anons ederken İl Başkanı Bülent Delican'ın pas geçmesi ismini söylememesi ise tesadüf olmasa gerek.

Hamza Dağ ile arası iyi olmadığı ifade edilen Kalkan'ın, kongrede vekil Hamza Dağ'ı konuşma yapmak için mikrofona davet ederken “yaptığı sunum"un, aralarındaki buzu eritme amaçlı olduğu yönünde salonda  konuşmalar oldu. Ancak; Kalkan'ın bu konuşması teşkilat üyeleri tarafından tepki ile karşılandı. Teşkilat üyeleri " hepimizin her milletvekili ya da partimizin değişik kollarında görev yapan teşkilat üyeleri ile dostluğumuz var, bunu çıkıp böyle bir ortamda konuşması yanlıştı" diyerek tepki gösterdiler.

Diğer tarafta ise, eski İlçe Başkanı Keram Ali Sürekli'nin İzmir milletvekilli Ali Aşlık'ı övmesi çok gereksizdi. Gezi olaylarında İlçenin yanında olan İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve o dönem teşkilat başkanı Atilla Kaya'nın yaptıkalarını hatırlıyorum da onların da yaptıkları unutulmazdı. Burada Ali Aşlık özelinde konuşma yapmak yanlış bir konuşmaydı. Karşıyaka'da başarılı bir şekilde ilçe Başkanlığı yapmış bir isim içn gereksiz bir konuşmaydı.Bunun tek nedeni ise, Aşlık'ın 1 Bölge'den aday adayı olacak olması Sürekli'nin karşında aday olmayacak olması olarak değerlendirilebilir.

İlçe Başkanı olarak atanan Abdullah Mertoğlu'nun protokolden uzak oturması tam anlamı ile bende şaşkınlık yarattı. Konuşma yapmaması çok enteresan bir durumdu. Oysa Karşıyaka kongresi bir önceki dönem daha görkemli yapılmıştı. Karşıyaka ilçe teşkilatı bundan önceki kongresi spor salonunda yapılmıştı.

Bütün İzmir'e desten olan Karşıyaka'da Bakan Zeybekçi'nin katılımı ile yapılan kongre sönük bir şekilde yapıldı. Buda AK Parti'de teşkilatlar içinde heyecanın olmadığının en iyi göstergesi değil mi'