Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Mitingin Kahramanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitingten hemen sonra AK Parti İl Teşkilatı üzerinde oluşan baskı bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yapacağı mitingi daha çok önemli hale getirmişti.

Mitinge bir gün kala AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok yakın olan AK Parti üst düzey yöneticisiyle yaptığım görüşmede “Eğer İzmir mitingi kötü geçerse, Başbakan uçağa binmeden İl Başkanı Bülent Delican’ı görevden alır” demişti.

Bugün yapılan AK Parti mitinginin hazırlıkları işte bu stres altında yapıldı. İl Başkanı Bülent Delican ve İl yönetimi ciddiyet ile miting hazırlıklarını yaptılar. Zaten günler süren çalışmalara baktığımızda yapılan hazırlıkların tam anlamı ile kusursuz yapılmış olmasının altında yatan tek nedense, İzmir koordinatörü Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın yapılacak mitinge el koymasından kaynaklandı.

Tokat mitinginden hemen sonra BaşbakanDavutoğlu'nun Zeyid Aslan’a “ derhal İzmir’e git” talimatının ardından İzmir’e gelerek son iki gün içinde tam anlamıyla “askeri disiplin” ile yaptığı çalışmalar AK Parti teşkilatını toparladı.

Mitinge  48 saat kala sabah 5’lere kadar çalışan  teşkilatın kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe ve mevcut milletvekilleri ile milletvekili adayı olan isimlere tek tek görev vererek İlçelerden mitinge katılımı arttırmak için önemli bir çalışma yönetimini ortaya koydu.

 Diğer taraftan ise, Tokat milletvekili Zeyid Aslan’ın yaptığı en önemli hamle ise İl Başkanı Bülent Delican’ın dün gece Başbakan Davutoğlu’na verilecek yemeğe teşkilat üyelerini katılması için yaptığı daveti “teşkilat miting için çalışsın, yemeğe katılmaları alanları son gece boş bırakır,” diyerek teşkilatın yemeğe katılmasını iptal eden ve teşkilatçılığını bir daha ortaya koymuş oldu.

Kim ne derse desin, mitingin bu kadar başarılı olmasında miting için İzmir’e gelen Tokat Milletvekili Zeyid Aslan mitingin başarılı geçmesinde önemli bir desteği olduğunu düşünüyorum. İl Başkanı ve İl yönetiminin yaptığı olağan üstü çabayı da yok saymak onlara haksızlık olacaktır.

“Her şerde bir hayır vardır “derler ya,  AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İl yönetimi açısından Cumhurbaşkanın mitingi bir milat oldu ve Teşkilat ile İl Başkalığını arasında dayanışma ruhunun ortaya çıkması için bir gerekçe oldu. Bu dönemde İl Başkanı Delican’da dostunu da düşmanını daha yakından görmüş oldu.

Bu mitingin başarılı geçmesi İl Başkanı Delican'a rahat bir nefes aldıracağını düşünüyorum.

Bugünden sonra AK Parti İzmir İl Teşkilatı daha rahat ve özgür çalışacak ve son 15 günde bu yakaladığı rüzgarı devem ettirmesi durumunda geçtiğimiz haftalarda yaşanan bütün handikapları geride bırakarak seçimden başarılı bir sonuçla çıkacaktır.