Dolar 32,3684
%-0.21
Euro 34,7499
%0.03
Altın 2.434,670
%-0.16
Bist-100 10.048,00
%1.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Parti okulunda ilk ders Ali Engin'den

Parti okulunda ilk ders Ali Engin'den

Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitim Programı'nda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin aday adaylarına AK Parti üzerinden örnekler verdi; uyarılarda bulundu

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 11:03
İZMİR - CHP Parti Okulu bünyesinde gerçekleşen 'Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitim Programı'nın 3.sü İzmir, Manisa ve Balıkesir'den gelen aday adaylarının katılımıyla Kaya Termal Otel'de gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, aday adayları eğitim programında yaptığı konuşmada,"İmar yetkisi dünyanın hiçbir yerinde olmadığı kadar ülkemizde 4 kuruma teslim edildi. Özelleştirme idaresi İzmir Limanı'na 100.000 m2'lik bir alışveriş merkezi yaptı. Kimseye sormadan. Toki, Mavişehir'de ki bir yeşil alanı, geçen günlerde yine Belediye'ye sormadan önce 6.5 milyona sattı sonra, alan şirkete o araziye 1.4 emsalle ticari imar verildi ve arazinin değeri 100 milyona çıkarıldı. Türkiye ne yazık ki bu hale geldi. AK Parti Türkiye'yi bu hale getirdi. Bunun adına da kalkınma diyorlar, bunun adına da statükoyu yıktık diyorlar. Bizim için bunlar önemli. AK Parti ile CHP arasında ne fark va? bunları dile getireceğiz" şeklinde konuştu.



"AK PARTİ MANTIĞINDA OLMAMAMIZ LAZIM"

"İzmir'in yaklaşık yüzde 70'i gece kondu. Hatta gecekondu değil, sağlıksız depreme dayanıksız afet tehdidi taşıyan yapılar. Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe'mizdeki binalarımızın da yenilenmesi lazım. Yeni ihtiyaç nedi? Dünyanın gelişmiş turizm kentlerinde aşırı betonlaşma var m? Yeşilin yok edilmesi var m? Akarsularının, körfezinin kirletildiği yaşanılmaz hale geldiği, canlıların yaşayamadığı .. Avrupa ülkelerinde dünyanın marka kentlerinde böyle bir şey var m? Hiçbirinde yok. Dolayısıyla kentimizi, İzmir'i evet yıkacağız, yeniden inşa edeceğiz. Sosyal donatı alanlarının genişlediği, körfezinin yüzülebilir hale geldiği, kıyılarında milyonlarca insanın dinlenebildiği, beton yapılaşma yerine büyük kent ormanlarının sanat merkezlerinin, kültür yapılarının oluşturulduğu alanlar lazım. Yani AK Parti mantığında olmamamız lazım"

"Tabi bu arada vatandaşlardan belediyelerimiz için gelen eleştiriler de var. Belediyelerdeki bürokrasiden dolayı geciken işlemlerden dolayı, gelen şikayetlerde var. Bunlara dikkat edelim. İşleri daha hızlı bir şekilde yapmaya özen gösterelim. Vatandaşın belediye de daha iyi karşılanması için özen gösterelim. Biz kaynakları çok kıt bir ülkeyiz. Petrolümüz yok, doğal gazımız yok. Her yıl bütçe açığı veren bir ülkeyiz. İşsizliğin hat safha da olduğu bir ülkedeyiz. Bütçe kaynaklarımızın tamamı yoksul vatandaşlardan alınan vergilere dayanıyor. Bu yüzden önümüzde ki dönem, yaptığımız yatırımlara çok dikkat etmeliyiz. Fantazilerden kaçınmamız lazım. Öncelikli yatırımlara dikkat etmemiz lazım. Bütçemizi iyi ve doğru idare etmemiz lazım"



"Partimizin 9 Eylül'de kuruluşunun 90. yıl dönümü il örgütü olarak 3 gün boyunca sürecek bir kutlama planımız var. Biz hedefleri ve gelecek vizyonu büyük bir partiyiz. İzmir'i dünya kentleri ile aynı konuma getirecek tek partiyiz " şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.