Dolar 32,2165
%0.16
Euro 35,1133
%0.06
Altın 2.470,990
%0.13
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, “AKP adeta ‘terminatör’, TMMOB ile birlikte direneceğiz”

CHP’li Güler, “AKP adeta ‘terminatör’, TMMOB ile birlikte direneceğiz”

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile birlikte Kütahya’da iki gün boyunca bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 12:29
İZMİR- Aynı zamandan Kütahya Gönüllü Milletvekili olan Birgül Ayman Güler’i ve Kütahya Denetçi Milletvekili olan Dilek Akagün Yılmaz’ıCHP Kütahya İl Başkanı Mehmet Akif Gün, ilçe başkanları, gençlik kolları yöneticileri ve partiler karşıladı.

Güler ve Yılmaz’ın katılımıyla CHP Kütahya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen genişletilmiş il toplantısında Türkiye gündemi, örgütsel çalışmalar ve yerel seçimlere doğru Kütahya ilçelerindeki durum görüşüldü. Altı saat süren toplantıdan sonra CHP Kütahya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine geçildi.
Kütahya programının ikinci gününde de hız kesmeyen Güler ve Yılmaz, yiyecek sektöründe çalışan kadın işçileri ziyaret ederek, kadınların çalışma koşulları hakkında bilgi aldı. Yerel gazetelerin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek ve dinlemek için Kütahya’nın yerel gazetelerini ziyaret eden Güler ve Yılmaz Kütahya programını Kütahya Mimarlar Odası’nı ziyaret ederek bitirdi.

Gün: “28 – 31 Ağustos 2013 Kütahya CHP’nin de büyük yürüyüş günleri olacak”
Kütahya İl Başkanı Mehmet Akif Gün, iki milletvekilinin iki günlük çalışma ziyaretinin kendilerini güçlendirdiğini belirterek çok verimli bir çalışma olduğunu söyledi. Mehmet Akif Gün, “28 – 31 Ağustos 2013 tarihleri arasında çok sayıda milletvekili ile birlikte Kütahya çıkarması yapma kararı aldık. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli merkezlerinden biri olan Dumlupınar’dan başlamak üzere büyük yürüyüşte olacağız. 2013 Büyük Yürüyüşü, aynı zamanda Kütahya CHP’nin büyük yerel yönetim yürüyüşü olacak” dedi.

Güler: “TMMOB’un haklarını koruma mücadelesine CHP olarak destek olacağız”
TMMOB’a bağlı Kütahya Mimarlar Odası’nda gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Güler, Kütahya Mimarlar Odası’nın şahsında TMMOB’un haklarını koruma mücadelesineCumhuriyet Halk Partisi olarakher zaman destek olacaklarını belitti. Güler, “Meslek odaları anayasal kuruluşlardır. Demokratik yönetim sistemlerinin en önemli uzmanlık ve denge mekanizmalarından biridir. Ne var ki, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanmış bir rapor vardır. Meslek kuruluşlarının nasıl etkisizleştirilebileceğine kafa yorar. Hükümet hızlandırılmış yasama sisteminden yararlandı. Türkiye’nin ayıbı haline gelmiş torba yasaya gece yarısı bir hüküm yerleştirdi. Bu yolla rantçı yaklaşımına engel gördüğü meslek odalarının kolunu kanadını kırdı. Uygulanan yüzde 10 barajlı anti-demokratik seçim sistemiyle TBMM koltuklarının yüzde 15’ini gasp etmiş AKP, haksız parmak çokluğuyla saldırıyor. Bu saldırılara karşı TMMOB’nin ve öbür meslek odalarının yanındayız. Meslek odalarını savunacağız” dedi.

Yılmaz, “Kütahya’daki çalışmalarımız devam edecek”
Kütahya programının iki gün boyunca bir dizi ziyaretler çerçevesinde sürdüğünü söyleyen Yılmaz, “Kütahya’da örgütümüzle yaptığımız toplantı, partililerimiz ile görüş alışverişinde bulunmamız, TMMOB’u ziyaret etmemiz Kütahya programının dolu dolu geçmesini sağladı. TMMOB’a yaptığımız ziyarette torba yasa ile yapılan değişikliğin bir saldırı niteliğinde olduğunu ve TMMOB’a karşı yapılan saldırılarda her zaman yanlarında olacağımızı söyledik” dedi. Kütahya çalışmasının aynı zamanda yerel seçimlere yönelik bir çalışma olduğunu da dile getiren Yılmaz, “Kütahya’da yaptığımız genişletilmiş toplantı aday belirleme yöntemleri, motivasyon ve çalışma yöntemlerimize ilişkin bir toplantıydı. Kütahya’da CHP’nin daha verimli hala gelmesinin ve etkili olmasının önünü açabilmek adına yapılmış önemli bir toplantıydı. CHP’nin Kütahya’da etkin olabileceği ve kazanabileceği yerler ile ilgili detaylı çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki günlerde Kütahya’da daha yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Bu çalışmalardaki amaç CHP’nin Kütahya’da daha iddialı bir parti olmasını sağlamaktır. Kütahya’nın işçi kenti olması nedeniyle önümüzdeki günlerde Kütahya’da gerçekleştireceğimiz çalışmada taşeron işçilerin kurduğu dernekle debir toplantı yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.