Dolar 32,1994
%-0.01
Euro 35,0191
%0.03
Altın 2.499,120
%-0.06
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençlerden LGBT'ye destek

CHP'li gençlerden LGBT'ye destek

Foça'daki Onur Yürüyüşü’ne CHP’li gençler renk kattı.

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 23:14
Avrupalı Genç Sosyalistler (YES)’in bu yaz Türkiye’de gerçekleştirmekte olduğu yaz kampında yapılan LGBT yürüyüşüne birliğin tam üyesi olan CHP Gençlik Kolları’nın üyeleri de katılım sağladı. Çadırların kurulu olduğu kamp alanı içinde gerçekleşen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Avrupa ile bazı Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin sosyal demokrat ve sosyalist gençlik örgütlerinden oluşan Avrupalı Genç Sosyalistler’in Foça’daki yaz kampı seminer, sohbet, atölyeler ve eylemlerle devam ediyor. Kamp alanı içindeki lezbiyen, gay, biseksüel ve trans bireylerin yürüyüşüne CHP Gençlik Kolları’ndan bir grup da katıldı. CHP’li grup, taşıdıkları pankartlarla yürüyüşün en dikkat çeken topluluğu oldu.

Parlamentoda Kadın Temsilinde Türkiye Dünyada 98. Sırada

Dünün teması “eşitlik”ti. İzlanda Milletvekili Sigridur Ingibjörk Ingadottir ve Gülsüm Bilgehan’ın katıldığı Cinsiyet ve Politika semineri günün en çok katılım alan etkinliğiydi. Etkinliğin odağında Türkiye vardı. Türkiye’nin parlamentodaki kadın temsilinde dünyada 98. Sırada olduğu ve 4+4+4 eğitim sisteminin 37.000 bin kız çocuğunu eğitimden uzaklaştırdığı söylendi. “Cinsiyet ve Politika” etkinliği gerçekleşirken LGBTQI bireyler için eşit evlililik talebini tartışan oturum yapıldı. Dileyenler ise feminizm, kampanya, düşük bütçeyle kampanya yapımı ve retorik atölyelerine katıldı. Öğleden sonra ise İstanbul PES Aktivisti Shayn McCallum’un katılımıyla gerçekleşen “Günümüzde Sosyal Sınıflar” seminerinde sınıf mücadelesinin gelecekti yaşam biçimini geliştirmekte önemi vurgulandı. Gün “Eşitliğin ABC’si” isimli atölye ile sonlandı.



Gün “Dayanışma” Günü

Bugünün teması ise “dayanışma”. Dayanışma Günü “Avrupa’da Vergilendirme” semineriyle başladı. Büyük şirketlerin küçük vergiler ödemesi, finans şirketlerinin herhangi bir engelleme olmaksızın para hareket ettirmesinin karşılıksız para üretmesi, istihdam sorunun sadece devletin sorunu olarak görülmesi ve vergi yükünün sermayeden alınıp emekçilerin üzerine yıkılması eleştiri konusu oldu. “Avrupa’da Vergilendirme” oturumu sürerken bir yandan da YES Sekretaryası’ndan Aldo Perez “Avrupa’da Göç Politikaları” isimli bir sohbete katıldı. Küresel Demokrasi, Engelliler ve Sosyalist Ekonominin ABC’si günün önemli atölyeleri çalışmalarıydı.

Foça Merkezinde Gezi Parkı Direnişi’ne Destek
Avrupalı Sosyalist Gençler’in isteği üzerine CHP Foça Cumhuriyet Meydanı’nda Gezi Parkı Destek Gösterisi düzenlenmek için izin aldı. Gösteri 22:00’de başlayacak. Kampın yarın için ilgi uyandıran konukları Akademisyen Mehmet Karlı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.