Dolar 32,2116
%-0.09
Euro 34,7399
%-0.17
Altın 2.451,280
%0.77
Bist-100 10.314,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yeni ilçe başkanları belli oldu!

CHP İzmir'de yeni ilçe başkanları belli oldu!

CHP İzmir’de belediye başkanlığı ve meclis üyeliği düşünen ilçe başkanlarının Genel Merkezin genelgesi doğrultusunda açıklanan takvim sürecinde istifa etmelerinin ardından boşalan koltuklara oturacak yeni başkanlar belli oldu. CHP Aliağa yeni başkanını olağanüstü kongre ile seçerken, takvim sürecinde ilçe başkanı istifa eden 15 ilçe örgütü yeni başkanını yönetim içinde yapılan oylamayla seçti. Gerçekleşen seçimler sonrası CHP İzmir'de kadın ilçe başkan sayısı üçe yükseldi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 10:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği düşünen parti yöneticilerine yönelik açıklanan istifa sürecinde İzmir’de 15 ilçe başkanı istifasını il başkanlığına sunmuştu. CHP İzmir’de süreçten önce istifa eden Aliağa eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’la birlikte 16 ilçe başkanı yerel seçimlerde aday adaylığı için koltuk bırakmıştı.

ALİAĞA'DA KONGRE

CHP İzmir'de ilçelerde seçim yarışı sona erdi. CHP Aliağa yeni başkanını olağanüstü kongre ile seçerken, ilçe başkanı istifa eden 15 ilçe örgütü yeni başkanını yönetim içinde yapılan oylamayla seçti. Gerçekleşen seçimler sonrası CHP İzmir'de kadın ilçe başkan sayısı üçe yükseldi. Aliağa eski ilçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ise ilçede yaşanan imza hareketi sonrasında başlayan olağanüstü kongre sürecinde istifa etmişti. Oğuzhan geçtiğimiz günlerde belediye başkan aday adaylığı için dosyasını ilçe başkanlığına teslim ederken, yeni başkan yapılan ilçe kongresi sonrası Özcan Durmaz olmuştu.

ENGİN 'CUMAYA KADAR ' DEMİŞTİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ilçe başkanlarının istifaları sonrası,  “İlçe yönetimlerinde ilçeleri düşürecek kaos yaratacak istifalar olmadı. Cumaya kadar tüm ilçe başkanlarını seçeceğiz” mesajı sonrası ilçelerde yeni başkanların seçimi tamamlandı.

CHP İZMİR’İN YENİ İLÇE BAŞKANLARI

Bornova’da Enver Dündar’ın yerine Fatma Doğru

Narlıdere’de Asker Güneş’in yerine Cafer Esen

Kınık’ta Mehmet Çetinkaya’nın yerine Ramazan Pamukçu

Kemalpaşa’da Mehmet Ayçil’in yerine Ünsal Atmaca

Kiraz’da Pilot Zeybek’in yerine Sezayi Kepcen

Seferihisar’da Hüseyin Ercan’ın yerine İsmail Yetişkin

Bayındır’da Hüseyin Tamer Yanık’ın yerine Fuat Özbuldan

Karaburun'da Mesut Karaoğlan'ın yerine Sezin Taylan

Tire’de Mustafa Güngör’ün yerine Şenol Sardoğan

Ödemiş’te Mehmet Eriş’in yerine Hikmet Güriş

Menemen’de İsmail Akıncı’nın yerine Hürol Taklak

Selçuk’ta İbrahim Adıgüzel’in yerine Kamuran Çıtak

Bergama’da İdris Yavuz Yılmaz’ın yerine Özkan Türkdoğan

Beydağ’da Murat Kırcan’ın yerine Ahmet Erülker

Foça’da Osman Mert’in yerine Günal Biçer

CHP’DE TOPUK SESLERİ

Bornova’da uzun yıllardır ilçe başkanlığı yapan Enver Dündar’ın sürpriz istifası sonra ilçe yönetim kurulu yeni başkanını seçti. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in de katıldığı toplantıda iki adaylı bir seçim yaşandı.İlçe başkan yardımcıları Fatma Doğru ve Ali Yaşar Çalışkan başkanlığa talip olurken yapılan oylamada CHP Bornova’nın yeni ilçe başkanı Doğru oldu. Fatma Doğru, aynı zamanda il yöneticisi Mehmet Doğru'nun da eşi...Aliağa’da Özlem Şan Oğuzhan’ın istifasıyla CHP İzmir’in tek kadın ilçe başkanı Balçova CHP İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz kalmıştı. Bornova'nın yeni ilçe başkanı Doğru ve Karaburun’un yeni ilçe başkanı Taylan’la birlikte CHP İzmir'de kadın ilçe başkanı sayısı üçe yükselmiş oldu.

TİRE’DE KRİZ ÇABUK ÖNLENDİ
CHP İzmir’de yeni ilçe başkanı en çok merak edilen yerlerin başında gelen Tire’de iki adaylı bir seçim heyecanı yaşandı. İstifa eden ilçe başkanı Mustafa Güngör’ün desteklediği Ahmet Derman ve uzun zamandır ismi CHP’yle anılan Tire’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in desteklediği Şenol Sardoğan başkanlık için yarıştı. Derman 6 oy alırken Sardoğan 8 oy alarak ilçenin yeni başkanı oldu.Seçim ilçe örgütünde krize neden oldu. Derman’a destek veren yapıların üç kişinin daha istifasını alıp yönetimi düşürmeyi planladığı öne sürülürken Belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden eski başkan Mustafa Güngör’ün ilçe yöneticilerinin istifasını önlediği iddia edilmişti.

KİRAZ VE BEYDAĞ’DA DIŞARDAN İSİMLER
İlçe yönetimlerinde yapılan istişareler sonrası iki ilçede farklı bir uygulama yaşandı. Beydağ’da Ahmet Erülker, Kiraz’da Sezayi Kepcen ilçe yöneticisi olmamalarına rağmen ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından oy birliğiyle dışarıdan ilçe başkanı seçildi.

ENGİN PERŞEMBE BAŞKANLARI TOPLUYOR
İlçelerde gerçekleşen seçimler sonrası değerlendirme yapan İl Başkanı Ali Engin, "hiç bir ilçede kaos yaşanmadı. İstikrarlı çabuk bir biçimde yeni ilçe başkanlarımızı seçtik.Hepsi bu işi rahatlıkla yapabilecek deneyimli isimler. Partimize hayırlı olsun. Perşembe günü Seferihisar'da tam kadro ilçe başkanları toplantısı yapacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.