Dolar 32,1957
%0.1
Euro 35,0801
%-0.03
Altın 2.470,450
%0.11
Bist-100 10.195,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'na ücret  kontrası!

Kocaoğlu'na ücret kontrası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamayan ve sabah saatlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştiren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert yanıt geldi. Kocaoğlu'nun açıkladığı maaşların gerçeği yansıtmadığını söyleyen DİSK EGE Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, "“Biz bu rakamları hayatımızda duymadık, görmedik. Kesinlikle gerçek ücretler bunlar değil ve ikramiye, sosyal yardım ücretleri de maaşa dahil edilerek rakamlar fazla gösterilmiş" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 14:32
ERMAN ŞENTÜRK!HABER SERVİSİ - ESHOT’a bağlı çalışan şoförlerin toplu taşıma araçlarını sabah garajlarından çıkarmayarak gerçekleştirdiği eylem sonrasında “Kenti mağdur ediyorsunuz, hak ararken haksız duruma düşmeyin” diyerek tepkisini dile getiren Başkan Kocaoğlu beraberinde maaşlerıda açıklamıştı. Kocaoğlu'Nun sözlerine ve açıklanan maaş tablosuna sendikadan sert tepki geldi. Açıklanan rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan sendika cephesi, söz konusu ücretlerin kesintiler ve primler çıkarılmadan hesaplandığını belirterek, çalışanların eline geçen rakamın çok daha az olduğunun altını çizdi.

SENDİKA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genel-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan maaş rakamlarının yıllık alınan ikramiye, eğitim ve diğer sosyal hakların 12 aya bölünerek, maaşlara eklenerek basına ve kamuoyuna sunulduğunu duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZELMAN’daki çalışanlara yüzde 7,9 ve 11, İZENERJİ'de ise yüzde 8'lik tekliflerin halen geçerliliğini koruduğunu da hatırlatan Genel-İş Sendikası, “Eşit işe eşit ücret” söylemini de yineledi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer firmalardan İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde aynı işi yapan işçiler arasında günlük 12 TL ve 17 TL arasında fark bulunduğuna da değinen Genel-İş Sendikası, rakamların belediye yetkililerince çarpıtıldığını iddia etti.

SARI: GERÇEK RAKAMLAR DEĞİL

DİSK EGE Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Memiş Sarı, “Biz bu rakamları hayatımızda duymadık, görmedik. Kesinlikle gerçek ücretler bunlar değil ve ikramiye, sosyal yardım ücretleri de maaşa dahil edilerek rakamlar fazla gösterilmiş. İşçilerin aldıkları net maaş bunlar değil. Eğer tablo buysa, toplu sözleşmeleri imzalayalım. Bunlar sosyal haktır, maaşlara dahil değildir. Biz taleplerimizin ciddiye alınmasını ve masa başında yeni bir şeyler sunulmasını istiyoruz. Aynı işi çalışanlar arasında günlük ücretlerde azımsanamayacak bir yevmiye farkı var. İş barışı için eşit işe eşit ücret sunulmasını istiyoruz” diyerek Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

İKİNCİ MOLA PAZARTESİ

Diğer yandan, İZELMAN ve İZENERJİ’de çalışan 10 bin emekçiyi temsil eden DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası’nın 26 Temmuz’da yapacağı grev öncesinde, önümüzdeki hafta başında yine eyleme gideceği öğrenildi. Pazartesi günü tüm çalışanları ile birlikte iş bırakacak olan sendikanın eylemine yine ulaşımda görevli şoförlerin de saatlik olarak destek verebileceği öğrenilirken, İzmir’de hayata yine bir günlük mola gelecek.

BÜYÜKŞEHİR'İN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.