Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ergündoğar: Karar siyasi başkasına mesaj verildi!

Ergündoğar: Karar siyasi başkasına mesaj verildi!

CHP İzmir’de Bucalı 16 meclis üyesi için merakla beklenene karar geçtiğimiz hafta İl Disiplin Kurulu tarafından verilmişti. Disiplin Kurulu’nun kararları partide kimileri tarafında yeterli olarak karşılanırken kimileride daha fazla ismin ceza alması gerektiğine dikkat çekmişti. Meclis üyeleri arasında tek kınama cezası alan ve 1 yıl seçme seçilme hakkını kaybeden meclis üyesi Osman Ergündoğar sessizliğini Ege Postası’na bozdu.

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 17:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de Bucalı 16 meclis üyesi için merakla beklenene karar geçtiğimiz hafta İ Disiplin Kurulu tarafından verilmişti. Faaliyet Raporu'na ret oyu verdikleri için disipline sevk edilen Emre Aykut ve Sevilay Dursun2 y ıl süreyle partiden ihraç edilirken, geçerli özrü olmaksızın seçimlerde oy kullanmamak’ nedeniyle disipline sevk edilen 7 meclis üyesinden biri olan Osman Ergündoğar ise kınama cezası almıştı. Ergündoğar bu cezayla birlikte 1 yıl süreyle partide seçme ve seçilme hakkını kaybetmişti. Hasan Kurt, Aydoğan Hepdemirgil ve Gülendam Çorak ise uyarı almışlardı.

Disiplin Kurulu’nun kararları partide kimileri tarafında yeterli olarak karşılanırken kimileride daha fazla ismin ceza almasını gerektiğini ifade ederken tek kınama cezası alan meclis üyesi olan Ergündoğar sessizliğini Ege Postası’na bozdu.

“KÖSTEM’E YAKINIM”
Kararın ardından günlerdir uyuyamadığını uykularının kaçtığını belirten Ergündoğar , “ Günlerdir kendime ve çevremdekilere neden be? Diye soruyorum. Aldığım cezadan dolayı değil. Neden ben'...” dedi. Seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını söyleyen Ergündoğar, “Günlerdir düşünüyorum. Neden ben sorusuna bulduğum tek cevap Levent Köstem’e yakın olmam…Benim üzerimden birilerine mesaj verilmek istendiğini düşünüyorum. Ben Levent Köstem’e yakın bir isimim. Kendisi de Buca’da belediye başkanlığı için aday adayı…Bu cezayla siyaset yapılmıştır. Köstem’e ceza veremediler ama yakınındakine vererek bir şeyler anlattılar” ifadelerini kullandı.



“ORTAK SAVUNMA VERDİM”
Kendisine tüzüğün 70. maddesinin C bendinin alt maddesine göre seçimlerde mazeretsiz oy kullanmaktan dolayı ceza verildiğini ifade eden Ergündoğar, “ o gün için bir grup kararı alınmadı. Grup toplantısına 16 kişi katılmamıştı. Grup kararı olmayan bir oylamaydı…Seçim değildi bu…Bir gündem maddesiydi ve ben de özgür irademle dışarı çıktım.Kınama cezasının hiçbir mantığı yok. Biz aynı iddiayla disipline sevk edilen 7 meclis üyesiydik. Diğerleri neden ceza almadı. Neden sadece ben aldım.Burada bir hukuk adalet yok. Biz hep beraber 7 kişi ortak savunma verdik. Ortak savunmanın altına imza attım. Buna rağmen nasıl oluyor. Ayrı ayrı savunma yapsak tamam ben hata yaptım diyeceğim. Eksik savunma verdim diyeceğim. Ama öyle bir şey yok” dedi.

“ADALET DİYORUZ AMA…”
O gün için meclis toplantısı öncesi 5 ismin mazeret dilekçesi verdiğini ve onaylandığını buna rağmen disipline sevk edildiklerini belirten Ergündoğar, “ 5 isimden 3’ü ceza alıyor 2’si almıyor. Bu nasıl bir iştir. CHP olarak alanlarda adalet diye bağırıyoruz ancak kendi içimizde adalet yok. En güzel örneği verilen kararlardır” diye konuştu.

ÖNCE YSK’YA GİDECEK
Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğini açıklayan Ergündoğar istediği sonucu alamazsa yargıya gideceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.