Dolar 32,1782
%0.07
Euro 34,8830
%-0.24
Altın 2.497,870
%-0.21
Bist-100 10.859,00
%-0.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu: ''Siyaset yapmak ulvi bir sanattır''

Başkan Kocaoğlu: ''Siyaset yapmak ulvi bir sanattır''

Geçtiğim hafta AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında başlayan gerginlik artarak devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Akay’ın Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak Kocaoğlu’na getirdiği eleştiriler sonrasında ikili arasında tansiyon yeniden yükselirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Akay’ı seviyeli siyaset yapmaya davet ederek kendisini açıklamalarından ötürü kınadı.

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 13:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Katıldığı bir etkinlik sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın kendisine yönelik söylemiş olduğu “Eylemcilerin başkanı” sözüne sert tepki gösterirken, Gezi Parkı eylemleri sırasında kentin çeşitli noktalarında duvarlarda Başbakan Erdoğan aleyhinde yazılan yazıların bilinçli olarak silinmediği eleştirisine ise “Bu bir karalama kampanyasıdır. Kendisini esefle kınıyorum” diyerek yine sert bir yanıt verdi.

''KOCAOĞLU GÜVENİLİRLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“KINIYORUM”

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a “Siyaset yapabilen için çok ulvi bir sanattır” diyerek göndermede bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden gündeme gelen iddialarla ilgili olarak “Arkadaşımızın ilk günden bu yana bütün ekiplerimizin, kenti temizlemek için verdiğimiz çabayı bildiğine inanıyorum. Bilmiyorsa da öğrenmesi gerektiğine inanıyorum. Hem bilip, hem öğrenip, hem de bu şekilde propaganda aracı olarak hak etmediğimiz bir beyanatta bulunmasını da kınıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi hiç kimseye, özellikle de Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına, duvarlara yazılan o sözleri silmemek, korumak gibi, veya göz yummak gibi bir görevi yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumu olarak, bir devlet kurumu olarak, devlet ve millet bilinci ile çalışmaktadır. Böyle bir şey söz konusu değildir. Tabii ki de 4 milyonluk kentte kıyıda köşede, özel mülkte ve benzeri yerlerde gözden kaçan yerde onu bize bildirecek, adresini verecek, ona da bakacağız. Ama dünya alem şahittir ki, bu kentte görev yapan bütün kamu kurumları yetkilileri şahittir ki, biz ilk günden bu tarafa kenti temizliyoruz, yazıları siliyoruz. Böyle bir açıklama yapmasını esefle, üzüntüyle kınıyorum. Kendisine de yakıştıramıyorum. Benim “Dedim dedi”lerle işim olmadığını ama bu “Çamur at izi kalsın politikasından herkesin bazı milletvekillerimizin de, siyasi parti temsilcilerimizin de vazgeçmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

“BİZE BAKARLARSA ÇOK ŞEY ÖĞRENİRLER”

Başkan Kocaoğlu, sözlerinin devamında, “Bu bir karalama kampanyası ise kendilerine geri dönecektir” diyerek şöyle devam etti ,”Geçmişten bugüne ve 9 yıllık belediye başkanlığım süresince hesabını veremeyeceğimiz ve hesabını vermediğimiz hiçbir konunun altına imza atmadık, atmayacağız da. Hiç kimseye menfaat sağlamadık, sağlamayacağız da. Genelin çıkarını, halkın çıkarını gözeterek yürüyeceğiz. Biz örnek belediyecilik yapıyoruz. Sadece belediyecilikte değil, hem siyasette, hem de ekonomide örnek insan olmaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız uygulamaları, Türkiye’ye bakışımızı, Türk insanına bakışımızı, kentimize bakışımızı şöyle biraz izleyebilirlerse, hem ülkenin geleceği açısından, hem de kendilerinin geleceği açısından çok şey öğrenirler. Bu çok manidar bir konu. Bana bir şey olmaz ama, kendilerine çok üzüldüğümü belirtmek isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.