Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin son noktayı koydu: ''Onları kırmayacağım''

Ali Engin son noktayı koydu: ''Onları kırmayacağım''

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin 2014 seçimlerindeki adaylık durumuyla ilgili Ege Postası aracılığıyla son noktayı koydu. Engin, “Parti içindeki rakiplerim ,eski il başkanları, kongre sürecinde bana destek vermeyenler bile ‘İl başkanı başarılı, partiyi seçime götürsün’ diyorlar. Bende onları kırmayacağım.İstifa etmeyeceğim” dedi. Engin kent gündemine oturan ORC şirketinin anketi içinse, “30 ilçedeki anket maliyeti en az 500- 600 bin TL…AK Parti ‘yaptırmadım’ diyor. Biz de yaptırmadık. Özellikle büyükşehir belediye başkanı olmak isteyen birinin yaptırmış olması muhtemel” ifadelerini kullandı. Engin, AK Parti’nin Gezi olayları periyodunda ‘üye sayımız arttı’ iddiasına, “AK Parti ilçe merkezleri günlerce açılmadı. Ne zaman üyeler geldi de kayıt oldu'” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 14:26
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Örgütle birlikte saha çalışmalarının yanı sıra bireysel olarak da mahalle ziyaretleri yaparak partinin ve kentin nabzını ölçen CHP İl Başkanı Ali Engin, Bayraklı 75. Yıl Mahalle muhtarı Selma Tortoç’u ziyaret etti. Engin’e İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve il yöneticisi Nahide Atalay da eşlik etti.

KİMİ KAST ETTİ'
İl Başkanı Engin, ORC şirketi tarafından 8 bin 500 kişiye yönelik 30 ilçede yapılan ve 9 ilçede AK Parti’nin önde olduğu, CHP'ye oy vereceğini açıklayan seçmenlerin Büyükşehir adayı olarak görmek istedikleri ilk isminse yüzde 41.5'le Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın çıktığı anket için çarpıcı ifadeler kullandı.Anketin manidar olduğunu ifade eden Engin, “ Anketi yaptıranlar açıklanır genellikle… 30 ilçede yapılan çok yüksek maliyetli anketi kimin finanse ettiğini açıklanmasını istiyoruz.Bizde anket yaptırıyoruz. 30 ilçedeki anket maliyeti en az 500- 600 bin TL…Gerçek yapıldıysa ücretini biri vermesi gerekiyor.AK Parti yaptırmadığını söylüyor. Biz de yaptırmadık. Anket neden yaptırır partiler kendi durumunu görmek için. Birde özellikle büyükşehir belediye başkanı olmak isteyen birinin yaptırmış olması muhtemel” dedi.



İLÇE BİNALARI GÜNLERCE AÇILMADI
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ‘Kocaoğlu güvenirliliğini kaybetti. Gezi olaylarında CHP’ye hamur yok. Rant elde edemez. Vatandaş her şeyi görüyor. İlçelerimizde üye sayılarımız artıyor” sözlerini değerlendiren Engin, CHP’nin barışçıl yürüyüşleri desteklediğini ancak şiddete uzak olduğunu söyledi.Eylemlerin tertipçisi düzenleyicisi olmadıklarını belirten Engin, “Ama destek veriyoruz. Çünkü alandaydık. Özellikle polisin uyguladığı orantısız güç için sürekli itiraz ettik. Adliye de polis merkezlerinde gittik bilgi aldık. Bir partinin organize edeceği olaylar değildi yaşananlar. AK Parti ilçe merkezleri günlerce açılmadı polis kordonundaydı... Gittiğim her yerde gördüm bunu. Ne zaman üyeler geldi oralara da kayıt yaptırdı. AK Partili başkanları öyle şeyler söylesinler ki gerçek olsun. Siyaset güven işidir. Doğru ve tutarlı şeyler söylemek gerek. Kocaoğlu güvenirliliğini kaybetmez. Yaptıkları ortada. AK Parti, ‘Kocaoğlu’nu zayıflatırsak CHP zayıflar’ anlayışında. Kocaoğlu’nun zayıflamadığını sahada görüyoruz. Hizmetleri memnuniyet yaratıyor. Ulaşımdan spora kültürden sosyal yaşama her alanda önemli projeler yapıldı” diye konuştu.

KARADENİZ RAPORU
Geçtiğimiz hafta sonu CHP İl Örgütü’nün Trabzon ve Rize’ye yaptığı ziyareti değerlendiren Engin, “ Bizim belediyelerimiz bizden olmayanlara CHP’ye oy vermeyen vatandaşa STK’ya partilere pozitif ayrımcılık bile gözetiyor. Parti içinde bile bu konuda şikayet geliyor. İki günlük ziyarette gördük ki hükümet ve yandaşları baskıcı. Kendilerinde olmayanlara hayat hakkı tanımıyorlar. Derneklerden kulüplere şirketlerden diğer partilere kadar baskıcı bir politikaları var Sosyal yaşamdan ticari yaşama kadar. AKP’nin bu zihniyetini İzmir’de göremiyorsunuz ama biz Karadeniz ziyaretinde bunu gördük. Oraya gitmemiz Trabzon ve Rize örgütüne moral verdi. Yalnız olmadıklarını hissettirdik. Ağustos’ta İzmir’e gelecekler. Çok yararlı bir gezi oldu. Doğru bir adım atmışız” dedi.



ADAYLIK İÇİN SON NOKTAYI KOYDU
Her gün kamuoyuna farklı bir şekilde yansıyan ‘adaylık’ durumu ve istifa edip etmeyeceği merak konusu olan Engin, son noktayı Ege Postası aracılığıyla koydu. Partide aday olmak isteyenlerin eğitimlere katıldığını ancak kendisinin katılmadığını işaret eden Engin, “ Eğitimlere de aday olmadığım için katılmadım. Genel Merkez tarih verdi. İstifa etmeyeceğim. İl yöneticilerimizle görüştük bu konuyu... Hemen hemen kimse istifa etmeyecek gibi…Partiyi seçime götürmek istiyoruz. 16 Temmuz’da İl başkanı olarak görevime devam ediyor olacağım. Parti, içindeki rakiplerimiz ,eski il başkanları, kongre sürecinde bana destek vermeyenler bile ‘İl başkanı başarılı partiyi seçime götürsün’ diyorlar. Bende onları kırmayacağım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.