Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ses getiren araştırmada ikinci perde: İzmir'den iki başkan...

Ses getiren araştırmada ikinci perde: İzmir'den iki başkan...

Akademisyenlerin Twitter üzerinden belediye başkanlarına yönelik yaptığı TT (Trending Topics-popüler konu) Belediye Başkanları Araştırması 2013 sonuçlarının ilk verileri açıklandı.İstanbul, İzmir ve Ankara’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının Twitter hesaplarına atılan twettlerin olumlu ve olumsuz görüşlere ilişkin incelemesi sonrası ortaya çıkan sonuçlara göre İzmir’de listelere iki ilçe belediye başkanı girdi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - TT (Trending Topics-popüler konu) Belediye Başkanları Araştırması 2013 sonuçlarının ilk verileri açıklandı.İstanbul, İzmir ve Ankara’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının Twitter hesaplarına atılan twettlerin olumlu ve olumsuz görüşlere ilişkin incelemesi sonrası ortaya çıkan sonuçlara göre İzmir’de listelere iki ilçe belediye başkanı girdi. En çok olumsuz tepki alan 10 belediye başkanı içinde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yer alırken, Çiğli belediye Başkanı Metin Solak olumlu tepkileri en çok artan başkanlar arasında yer aldı.

BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

İstanbul Üniversitesi’nden Doç Dr. Fatih Gürsul, Doç Dr. Gülin Terek Ünal, Atacan Karındaş ve Öğretim Görevlisi Kemal Şahin’den oluşan araştırma grubu, Twitter üzerinden aylar süren araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. İlki Kasım 2012 da açıklanan sonuçlarda İzmir’den hiçbir belediye başkanı listelerde kendilerine yer bulamamıştı. Araştırma sonuçları sosyal medyada o dönemde büyük yankı uyandırmıştı.

TARTAN İKİ LİSTEYE GİRDİ

Belediye başkanlarının Nisan ve Mayıs ayında Twitter hesaplarına atılan tweetlerin değerlendirildiği araştırma sonucuna göre en çok olumlu tepki alan ilçe belediye başkanı Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak oldu. Bu kategoride İzmir’den bir beleidye başkanı yer almadı.En çok olumsuz tepki alan 10 belediye başkanı listesinde ise Konak belediye Başkanı Hakan Tartan sekizinci sırada yer aldı. Tartan ayırca olumsuz tepkileri en çok artan başkanlar listesine de dördüncü sıradan girdi.En çok olumsuz tepki alan isim ise İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan oldu.


SOLAK İLK 10’DA

Olumlu tepkileri en çok artan 10 belediye başkanı arasında Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak kendisine yer buldu. Son dönemlerde sosyal medyayı çok aktif kullanan Solak’ı takipçilerinden gelen olumlu mesajlar ilk 10 arasına taşıdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.