Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susam: ‘Çeşme’de toplu konut yapılacak mı'’

Susam: ‘Çeşme’de toplu konut yapılacak mı'’

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a verdiği yazılı soru önergesinde ‘TOKİ Çeşme’ye toplu konut yapacak mı’ diye sordu. Başbakan Erdoğan’ın 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda söylediği ‘Rant elde etmek uğuruna emsallerle oynamayın’ sözlerini de hatırlatan Susam, böyle bir projenin Çeşme’nin turizm potansiyelini olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 09:36
İZMİR - Türkiye’de turizmin çeşitlenmesi ve daha fazla gelir getiren turizm alanlarında yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Susam, “Çeşme, Türkiye’de turizmin başladığı yerdir. Bugün Türk turizmin yat turizmi ve butik turizm gibi daha kazançlı alanlara kaymasında tüm dünyada öne çıkabilecek bir potansiyele sahiptir. Diğer yandan TOKİ, Çeşme’ye toplu konut yapmak için başvuruda bulunmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da olumlu yanıt vermiştir. Çok katlı yapılaşmaya izin verilirse, bu izin ilçe genelinde emsal hale dönüşerek, Egenin incisi olan Çeşme’yi, betonlaşmaya mahkum edilecektir” dedi.

Başbakan’ın sözlerini hatırlattı
Bakan Bayraktar’a Başbakan Erdoğan’ın 4. Yerel Yönetimler Sempozumu’ndaki sözlerini hatırlatan Susam, “Sayın Başbakan ‘Yüksel binalar inşa etmeyi maharet sayıyoruz. İnsanoğlu’nu topraktan uzaklaştırıyoruz. Geleneksel mimari anlayışımızda yatay mimari egemendir. Plan notlarıyla, emsalleriyle oynama yoluna gitmeyin. Sahilleri, denizleri tehdit etmeyin. Rant elde etmek için emsalleri 2,5’a 3’e çıkarma anlayışından vazgeçelim’ demişti. Çeşme’ye toplu konut yaptırmak, mevcut yönetmeliklere, planlara ve nüfus projeksiyonlarına aykırı olmanın yanı sıra Başbakanın sözlerine, dolayısıyla hükümetinizin bakış açısına da aykırıdır” dedi.

Uzun vadede zarar verir
Akdeniz çevresinde betonlaşmaya kurban gitmiş ve turistik önemini yitirmiş çok yer olduğunu söyleyen Susam, “Belki gayrimenkul fiyatlarının yüksel olduğu Çeşme’de toplu konut yapmak kısa vadede gelir getirici olabilir. Ancak Türkiye’yi her şey dahil anlayışında, otelden çıkmayan, para harcamayan ve daha az getirisi olan turizm sarmalından kurtulmak için Çeşme büyük bir imkandır. Çeşme’nin çevresi ve doğasını zedeleyecek böyle bir proje; bu büyük potansiyeli boşa çıkartmaktan, bindiği dalı kesmekten başka bir şey değildir. Aynı konuda Turizm Bakanı’nın görüşünü de sordum, ancak yanıt alamadım. ÇEŞTOB’un ‘Çeşme ve Alaçatı Fikrim Var’ yarışmasında turizmi tüm yıla yaymak için birbirinden güzel fikirler bulunuyor. Temmuz’da sayın Çelik’in de katılımıyla yarışmanın finali olacak. Sayın Bakan’ın bu toplantıya toplu konuttan vazgeçildiği müjdesiyle katılmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.