Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Solmaz,’’Duran adam olmayın’’

Solmaz,’’Duran adam olmayın’’

AK Parti Buca İlçe Teşkilatı ilçe Danışma Meclis Toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcıları Atilla Kaya, Hüseyin Uzun, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 16:54
İZMİR - Toplantıda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ülke gündeminde yaşanan Gezi Parkı eylemlerine değinerek, bu süreçte üye sayılarının arttığını söyledi.
Solmaz,’’ İnanın bu üç haftalık süreçte insanlar akın- akın üye olmaya geliyor. Demek ki bu olaylar bizi daha da birleştirdi. Bizi birbirimize kenetledi. Bizde bize gönül verenleri, bize sevgiyle bakanları, evine gittiğimizde bize çay ikram edenleri, sokakta bizi gördüğünde bizleri saygıyla selamlayan ablaları amcaları gördük. Onların bu güzel sevgisine layık olabilmek için; geçmişimize bakarak, geleceğimize yön vererek 8 ay sonra belediyeyi adaletli bir kardeşimize, millete tepeden bakmayan bir kardeşimize teslim edeceğiz’’ dedi.

Konuşmasında gençlere seslenen Solmaz ,‘’ Değerli genç kardeşlerim; duran adam olmayın. Gezi Parkı’nı harabeye döndüren genç olmayın. Bir elinizde kitap diğerinde bilgisayar olsun. Yarını, ülkemizi düşünün. Ülkenin meseleleriyle dertlenin. Değerli genç kardeşlerim duran adamdan ne hayır geli? Ne kendisine ne de milletine hayır gelir. Ama hareket eden yarınını düşünen gençler bizim gençlerimiz. O büyük insan Atatürk, memleketi gençlere emanet etmiştir. Başbakanımızda gençleri çok seviyor. Onların katılımcı kendini daha iyi ifade eden kişiler olmasını istiyor ‘’dedi.



Kendisinin İzmir’deki üniversite tahsil hayatında yaşadıklarından örnek veren Solmaz ,
‘’Bu senaryoları biz 80 den öncede gördük. Üniversite tahsilimizi İzmir’de tamamlarken de yaşadık. Aynen bu senoryo kardeşin kardeşe düşman edildiği sabah okulu kim işgal ederse akşama kadar tahsilini görüyordu. Allaha şükür o dert bitti. Bundan sonrada 30 senedir memleketimizin başına bela olan kardeşin kardeşe vurduğu bu hareketleri yaşandığı başbakanımızın cesaretli kararları ile 5–6 aydır al bayrağa sarılı şehit cenazelerini görmüyoruz. Cudi dağında insanlar piknik yapıyor. Geri dönüş göç başlamıştır. Mersinde, Adana’da, İzmir’de terör nedeniyle göç eden insanlarımız Tarlasına, yuvasına tekrar geri dönüyor. Biz; el ele… Gönül gönüle… Hep biriz! Hep kardeşiz!’’dedi

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Taksim’in yayalaştırılması AK Parti ve CHP meclis üyelerinin oy birliği ile alınmış bir karar olduğunu hatırlattı.

Aşlık konuşmasına şu şekilde devam etti: Bu oyun uluslar arası bir oyundur. Bu 15 ağacın kesilmesinin neden olduğu bir olay değildir ki 15 tane ağaç kesilmemiş, sökülüp başka yere dikilmiştir. Bu açılan yol İstanbul’da Ak Parti ve CHP meclis üyelerinin oy birliği ile alınmış bir yoldur. Bugün CHP’nin sokağa çıkıp bağırıp çağırmasına bakmayın. Taksim’in yayalaştırılması oy birliği ile alınmış bir kanundur. Dünyanın çok değişik yerlerinde belirli iş adamları, belirli manipülasyonlar yapmak suretiyle servetlerine servet kaparlar. . Bunlardan birisi de Türkiye için oynandı
AK Parti ve CHP meclis üyelerinin oy birliği ile alınmış bir yoldur. Bugün CHP’nin sokağa çıkıp bağırıp çağırmasına bakmayın. Taksim’in yayalaştırılması oy birliği ile alınmış bir kanundur. Dünyanın çok değişik yerlerinde belirli iş adamları, belirli manipülasyonlar yapmak suretiyle servetlerine servet kaparlar. Bunlardan birisi de Türkiye için oynandı.

Meselenin sadece ağaç kesilmesi olmadığına dikkat çeken Aşlık,’’Türk milleti hiçbir zaman bunların kazdığı kuyuya düşmedi. Bunlar bu son olaylarla bize enerji kaybettirdiler. Sadece borsanın kaybettiği rakam 107 milyar Ciddi bir rakam ama biz bunun üstesinden geliriz. Mesele ağaç meselesi olsaydı 40 binin üzerinde İstanbul’da Koç Üniversitesi ağaç kesti ve hiç kimsenin sesi çıkmadı. Gazetelerde bir satır haber duydunuz m? Duymadınız! Şimdi İzmir’de yeni fuar alanı yapılıyor. Yüzlerce zeytin, çam ağacı kesildi. Hiç kimsenin sesi çıkmadı. Uzağa gitmeye gerek yok Buca’da AVM yapmak istiyorlar, orada ağaçları kesmeye başladılar. İzmir medyasında ya da Türkiye medyasında bir tane haber çıktım? Çıkmadı! O zaman anlıyoruz ki bu ağaç meselesi değil. Bu Türkiye’nin güçlenmesini engelleme meselesidir. İşte, 107 milyar sadece borsadaki kaybımız. Ama bu millet o kadar güçlü bir millet ki bütün bunların üstesinden gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.